Klimaatactivisten blokkeren A12 Utrechtsebaan in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De A12 Utrechtsebaan is ter hoogte van het Malieveld in Den Haag gestremd vanwege een klimaatactie. Honderden activisten van Extinction Rebellion blokkeren de weg in beide richtingen.

De politie waarschuwde de groep nog dat het betreden van de snelweg niet is toegestaan. Toch gingen honderden demonstranten de weg op. Het advies om naar het Malieveld te gaan werd in de wind geslagen.

- Advertisement -

Een aantal groepjes met mensen hebben zich aan elkaar vast gemaakt. Ook zitten er een aantal demonstranten in lantaarnpalen en hangen ze aan een kabel boven de weg. Langs de zijkanten van de weg staan veel toeschouwers die de demonstranten op de weg aanmoedigen.

De klimaatactivisten demonstreren tegen de uitgaven de regering. Volgens hen gaat 17 miljard overheidssubsidie naar bedrijven die grootverbruiker van fossiele brandstoffen zijn. Ze vragen aandacht voor de toekomstige generatie.

Extinction krijgt bij deze demonstratie bijval van verschillende directeuren van onder andere Greenpeace, Milieudefensie, FNV, Stichting Vluchteling en de Fietsersbond.

De verwachting is dat de demonstratie een aantal uur gaat duren. De politie moet demonstranten stuk voor stuk verwijderen.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd