Drie verdachten aangehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel na helpdeskfraude

Date:

Deel bericht:

Sint Nicolaasga – De politie heeft maandagavond drie mannen aangehouden voor het oplichten van een ouder echtpaar met bankpasfraude. De mannen belden het echtpaar op en vertelden dat ze bankmedewerker waren. Er was een probleem met de pinpas en het ouder echtpaar moest hun bankpas en code meegeven aan de medewerker die langs zou komen.

Eenmaal aangekomen bij de deur vertrouwde een oplettende buurman het niet. Hij fotografeerde het kenteken en meldde het gebeuren bij de politie. Die trok de auto na en wist deze op te sporen in Nieuwerkerk aan den IJssel. De drie verdachten (17 en 18 jaar uit Spijkenisse en 20 jaar Den Hoorn/ZH) zijn dezelfde dag rond 20.00 uur aangehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel.

- Advertisement -

De politie doet onderzoek om te kijken of ze nog meer gevallen van helpdeskfraude op hun kerfstok hebben. Of er iets is buitgemaakt bij het ouder echtpaar is niet bekend gemaakt.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd