Celstraffen en bestuursverboden geëist in corruptiezaak De Mos

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen, bestuursverboden en geldboetes geeist tegen politicus Richard de Mos, twee partijgenoten en vijf ondernemers. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder andere corruptie.

Richard de Mos zou met zijn politieke partij stelselmatig geldschieters voor hebben getrokken in beleidszaken van de gemeente Den Haag. Zo zouden verschillende ondernemers aan vergunningen zijn gekomen.

- Advertisement -

Naast De Mos zitten ook meerdere ondernemers en twee oud-partijgenoten, oud-wethouder Rachid Guernaoui en voormalig raadslid Nino Davituliani, in het verdachtenbankje. Alle betrokkenen zouden betrokken zijn geweest bij deze vorm van ‘netwerkcorruptie’.

Daarnaast zijn er ook strafbare feiten ten laste gelegd als stemfraude, het deelnemen aan een criminele organisatie en het schenden van het ambtsgeheim door het lekken van vertrouwelijke stukken.

Strafeisen
De verdachten moesten woensdag 1 februari in de Rotterdamse rechtbank verschijnen. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie sprak deze dag ook de strafeisen uit.

Tegen Richard de Mos is 22 maanden gevangenisstraf, een bestuursverbod voor vier jaar en een geldboete van 8.500 euro geëist.

Tegen oud-wethouder Guernaoui is zestien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist alsmede een bestuursverbod voor vier jaar.

Tegen voormalig raadslid Davituliani is een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tezamen met een taakstraf.

Tegen de vier andere verdachten zijn ook twaalf of elf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Felle brand in daklozenopvang in Den Haag na explosie

Den Haag - Woensdagochtend 4 september heeft er een felle brand gewoed in een daklozenopvang. Aan de brand...

Twee Fransen opgepakt na opzettelijk aanrijden agent in Den Haag

Rotterdam - Twee Franse mannen, van 16 en 32 jaar oud, zijn donderdagavond gearresteerd in Rotterdam na een...

Politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt in Capelle-Schollevaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Een politieachtervolging die begon in Den Haag eindigde vannacht op de Burgemeester Schalijlaan...

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...