Celstraffen en bestuursverboden geëist in corruptiezaak De Mos

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen, bestuursverboden en geldboetes geeist tegen politicus Richard de Mos, twee partijgenoten en vijf ondernemers. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder andere corruptie.

Richard de Mos zou met zijn politieke partij stelselmatig geldschieters voor hebben getrokken in beleidszaken van de gemeente Den Haag. Zo zouden verschillende ondernemers aan vergunningen zijn gekomen.

- Advertisement -

Naast De Mos zitten ook meerdere ondernemers en twee oud-partijgenoten, oud-wethouder Rachid Guernaoui en voormalig raadslid Nino Davituliani, in het verdachtenbankje. Alle betrokkenen zouden betrokken zijn geweest bij deze vorm van ‘netwerkcorruptie’.

Daarnaast zijn er ook strafbare feiten ten laste gelegd als stemfraude, het deelnemen aan een criminele organisatie en het schenden van het ambtsgeheim door het lekken van vertrouwelijke stukken.

Strafeisen
De verdachten moesten woensdag 1 februari in de Rotterdamse rechtbank verschijnen. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie sprak deze dag ook de strafeisen uit.

Tegen Richard de Mos is 22 maanden gevangenisstraf, een bestuursverbod voor vier jaar en een geldboete van 8.500 euro geëist.

Tegen oud-wethouder Guernaoui is zestien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist alsmede een bestuursverbod voor vier jaar.

Tegen voormalig raadslid Davituliani is een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tezamen met een taakstraf.

Tegen de vier andere verdachten zijn ook twaalf of elf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist.

- Advertisement -

Gerelateerd