Veel rook bij brand in toilet op school de Ritte Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Vrijdagmiddag heeft er korte tijd brand gewoed in een van de toiletten op het Penta Collega aan de Ritte in Spijkenisse. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij waardoor de gehele school werd ontruimd. Hierdoor kwamen er ongeveer 400 leerlingen buiten op schoolplein te staan.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar vanwege de vele rook werd er een extra tankautospuit erbij geroepen om te gaan ventileren. Hierdoor werd het sein middelbrand gegeven. Een leerling voelde zich niet lekker worden en werd opgevangen in een politiebusje, later is die persoon nog nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Alle leerlingen hebben de rest van de middag vrij gekregen.

- Advertisement -

Momenteel wordt er onderzocht hoe de brand is ontstaan, brandstichting wordt hierbij zeker nog niet uitgesloten.

Foto’s Martijn de Bruijn

- Advertisement -

Gerelateerd