Jaren ’70-interieurs: zo deden ze dat (en zo doe jij dat)

Uitermate hip en populair als het gaat om interieurstijlen is het decennium 1970-1979. De Flower Power zingt er nog volop in rond, met als gevolg dat eigenlijk niets te gek is. Hoe maak jij van je woning een echt seventies-walhalla? Vijf tips.

Het middelpunt van je woonkamer: de bank

Kijk hoe deze banken van SEVN een subtiele knipoog geven naar vervlogen tijden en tóch modern zijn. Het is logisch dat de ontwerpers zich hebben laten beïnvloeden door oudere elementen en tegelijk het comfort in het oog houden. Lekker zitten op een stijlvolle plek, dat is wat je wilt. De SEVN bank Gappa met bijpassende sofa Delphi lijkt rechtstreeks uit een oude James Bond-film te komen. Superhip!

Opvallende lampen

Ook de verlichting uit die tijd komt weer terug. Opvallende, ronde lampen zorgen voor een mooi contrast. Zoek op de website Loft24.nl maar eens op de termen plafondlamp Copper en je ervaart meteen dat old school-gevoel. Ook hier is het ontwerp een kwestie geweest van modern vakwerk combineren met een herkenbare twist. De uitkomst van het optelsommetje: meer sfeer.

Keuken: vintage accessoires

Je hoeft ze niet per se te gebruiken om in je keuken te hebben staan, maar het ziet er wel heel kek uit en het oog wil ook wat. De 70s staan bekend om keukenspullen van de merken Arcopal, Brabantia en Bruynzeel. Etsy, Ebay en Marktplaats of wie weet je lokale kringloopwinkel helpen je verder op zoek naar deze eyecatchers. Van broodtrommel tot fonduesetje en van fluitketel tot voorraadblikken.

Oude apparatuur (laat ze fiksen bij het repair café)

Natuurlijk haal je je dagelijkse portie muziek uit je playlist, of van je draaitafel waarop vinyl alleen maar voor meer 70s-sfeer zorgen. Maar denk verder dan dat en kijk eens of je een retro radiotoestel kunt vinden. Zo één met een houten behuizing, rieten speaker en kolossale tuning-knop. Doet ie het niet? Geen probleem, ernaar kijken is al leuk. Maar wellicht weten de mensen in het lokale repair café er raad mee, want het technische principe van een radio is niet bepaald hogere wiskunde.

Uitbundige planten

Makkelijker vindbaar zijn uitbundige kamerplanten die nog net niet aan de gesprekken met je visite deelnemen, zó aanwezig zijn ze. Liefst anderhalve meter hoog, in een grote pot en met diepgroen gebladerte. Een vingerplant of monstera haal je simpelweg bij het plaatselijke tuincentrum. Vaak zijn ze niet moeilijk in onderhoud. Geen sfeer in huis zonder planten, dat vonden ze een halve eeuw geleden ook al!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,296VolgersVolg
- advertentie -