USAR-reddingsteam eind middag naar Turkije

Date:

Deel bericht:

Buitenland – Maandagmiddag 6 februari zal het Urban Search And Rescue-team (USAR) vanaf Eindhoven vertrekken naar Turkije. Dit naar aanleiding van de recente aardbevingen in die regio.

In de nacht vond de eerste beving plaats. Deze had een kracht van 7,8 op de schaal van richter. Daarna zijn verschillende naschokken geweest en later in de ochtend vond nog eens een aardbeving met een kracht van 7,7 plaats.

- Advertisement -

De epicentra liggen in het zuiden van Turkije, nabij de Syrische grens. In Turkije, Syrië en Libanon is er schade en er zijn veel slachtoffers gevallen. Een precieze inschatting is op dit moment nog moeilijk te geven.

Nederlands specialistisch team
Premier Rutte heeft net als vele andere wereldleiders zijn medeleven getoond. Vanuit Nederland is het USAR-team onderweg. Dit is een gespecialiseerd reddingsteam dat slachtoffers kan vinden en bevrijden.

“Naar verwachtting zal eind van de middag een vrachtvliegtuig met 15 ton zwaar redgereedschap en overige benodigheden van Eindhoven naar Turkije vertrekken”, zo laat het team weten. Het gaat in totaal om 65 personen en acht reddingshonden.

- Advertisement -

Gerelateerd