Inval door ACM bij Eneco, Essent en Vattenfall

Date:

Deel bericht:

De Toezichthouder ACM is dinsdagmorgen bij de drie grote energiebedrijven Eneco, Essent en Vattenfall bij de hoofdkantoren naar binnen gestapt. De waakhond gaat onderzoek doen om te kijken of consumenten wel eerlijke tarieven hebben gekregen.

De toezichthouder laat weten dat er nog geen verdenkingen zijn van strafbare feiten. Er wordt naar de administratie gekeken of de energiereuzen zich houden aan de afspraken die zijn gemaakt.

- Advertisement -

Sinds de energiecrisis worden er forse hoge prijzen gerekend voor gas en stroom. Door deze prijzen zijn verschillende huishoudens in de problemen gekomen. Zij konden de energierekening niet meer betalen. Om deze reden heeft het kabinet sinds 1 januari van dit jaar een prijsplafond ingesteld. Bij een aantal energiebedrijven ligt de prijs inmiddels rond het tarief van het prijsplafond.

Eneco maakte in 2022 nog een recordwinst van 209 miljoen euro bekend. Dat zorgde vooral bij consumenten en bedrijven voor veel frustraties en voelt als oneerlijk. Met deze inval kijkt de toezichthouder of de tarieven dus redelijk zijn geweest.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...