Politie haalt 14 puppy’s weg bij illegale puppyhandelaar in Rotterdam-Zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft maandagmiddag 14 puppy’s in beslag genomen bij een illegale fokker. De inbeslagname volgde nadat de politie al twee jaar onderzoek heeft verricht. De puppy’s zouden in Polen zijn gefokt en vervolgens naar Nederland zijn gebracht.

De eigenaar heeft al eerder door de inspectiedienst voor dierenwelzijn bestuurlijke boetes opgelegd gekregen. Ondanks deze boetes ging de handelaar gewoon door met zijn werkzaamheden. Van de honden die in beslag zijn genomen kon de eigenaar niet aantonen waar de pups vandaan kwamen en was de moeder van de pups niet in de buurt. Ook waren de pups niet gechipt of gevaccineerd, dat is een strafbaar feit.

- Advertisement -

De eigenaar van de pups zal zich binnenkort moeten verantwoorden.

Foto: Dierenpolitie Rotterdam

- Advertisement -

Gerelateerd