Twee minderjarigen uit Amsterdam aangehouden voor beschieting woning in Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Amsterdam, Spijkenisse – Maandagochtend 6 februari zijn twee minderjarige jongens uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van het schieten op een woning in Spijkenisse. Dit heeft de politie dinsdag 7 februari bekend gemaakt.

De twee jongens zijn 15 en 17 jaar oud. De 15-jarige wordt verdacht van het schieten op een woning aan de Gouwestraat in Spijkenisse op 23 november 2023, zo laat de politie weten. De 17-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij deze beschieting, maar ook andere beschietingen.

- Advertisement -

De woningen van beide jongens zijn doorzocht. Verschillende gegevensdragers zijn in beslag genomen.

In het onderzoek naar meerdere beschietingen in de Rotterdamse regio zijn eerder ook al twee Amsterdammers aangehouden. De politie zegt niet uit te sluiten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Woning in Spijkenisse beschoten
In de nacht van dinsdag 22 november op woensdag 23 november, even na 02:15 uur, krijgt de politie melding van een harde knal aan de Gouwestraat in Spijkenisse. Agenten troffen een gat aan in het raam naast de deur. Ook was de deur beklad met graffiti. Gelukkig raakte er niemand gewond.

- Advertisement -

Gerelateerd