Opnieuw dieren in beslag bij Rotterdamse vrouw

Date:

Deel bericht:

Een vrouw uit Rotterdam was blijkbaar niet onder de indruk van een inspectie van de dierenbescherming op haar terrein in de Krimpenerwaard. De landelijke inspectiedienst dieren (LID)  nam toen verschillende dieren in beslag vanwege verwaarlozing. Bij de nacontrole twee weken later bleek dat de vrouw opnieuw in overtreding was en is de rest van haar dieren meegenomen.

De dierenbescherming controleerde het dierenwelzijn bij de vrouw nadat ze twee weken geleden was gewaarschuwd dat ze voor betere huisvesting moest zorgen en de dieren zelf beter moest onderhouden. Afgelopen maandag vond er opnieuw een controle plaats, waarop de LID in overleg met het OM alle dieren in beslag.

- Advertisement -
Controles

Het eerste bezoek vond plaats in november 2022, toen verbeterde de situatie zich, maar in december was het opnieuw mis. Ondanks meerdere waarschuwingen werd de situatie niet beter.

Eerder werden bij de vrouw verwaarloosde katten, konijnen, een hond en een onderkoeld reptiel in beslag genomen. Afgelopen maandag werden een paard, twee pony’s, twee schapen en een groep hanen en kippen door de LID meegenomen. Na iets verder onderzoek bleek ze ook nog dieren in een pensionstal te hebben, daaruit zijn twee paarden en een veulen in beslag genomen.

Onvoldoende

De vrouw gaf de dieren onvoldoende eten, en ze hadden te weinig water. Ook een droge en schoon onderkomen was ver te zoeken voor de dieren. Een pensionbeheerder voerde de paarden bij, omdat de vrouw haar dieren niet voldoende bezocht.

De LID maakt proces-verbaal van bevindingen op. Het Openbaar Ministerie zal zich vervolgens over de zaak buigen. Het kan zijn dat de vrouw voor de rechter zal moeten verschijnen, maar het kan ook zo zijn dat er een schikking wordt voorgesteld.



Rectificatie:

Wij hebben het bericht aangepast na contact met de Landelijke Inspectiedienst, eerder vernoemden wij dat de dierenbescherming de dieren in beslag heeft genomen. Dat bleek niet juist te zijn. Ook werd er een foto getoond van een zaak uit Limburg, deze bleek foutief te zijn geplaatst op de website van de Dierenbescherming. De foto is inmiddels vervangen.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...