Politie en douane hebben handenvol aan opsporen uithalers in Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

Het is nog maar de vraag of de nieuwe wetgeving uithalers van drugs in het havengebied in Rotterdam wel afschrikt. Afgelopen weken werden er tientallen uithalers opgepakt waarvan vermoed wordt dat zij drugs uit containers wilden halen.

Afgelopen nacht heeft de zeehavenpolitie opnieuw drie uithalers opgepakt. Twee van hen zijn 18 jaar, en de jongste is 17 jaar. Alle verdachten komen uit Rotterdam. De 17-jarige Rotterdammer was geen onbekende, hij had al een gebiedsverbod nadat hij eerder al was opgepakt. Toch weerhield het hem er niet van om opnieuw naar het havengebied af te reizen.

- Advertisement -

Aan het begin van de week hield de politie zelfs uithalers overdag aan, en in de nacht die daarop volgde werden opnieuw drie uithalers aangetroffen. Het valt op dat vrijwel alle aangehouden verdachten uit de omgeving van Rotterdam afkomstig zijn, en in de leeftijd van 16 – 30 jaar oud zijn.

De jonge jongens worden op straat gelokt met mooie verhalen. Hier krijgen ze een behoorlijk geldbedrag voor aangeboden. De politie riep eerder al ouders op om hun kinderen in de gaten te houden. Komen ze thuis met dure spullen die niet te verklaren zijn, vraag aan ze hoe ze zijn aangeschaft.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd