Pas op voor modebedrijf “Sophie Jacobs”, honderden mensen opgelicht

Date:

Deel bericht:

Honderden gedupeerden melden dat ze online zijn “opgelicht” door het bedrijf Sophie Jacobs – Mode uit Amsterdam. Het bedrijf dat eigenlijk gevestigd zit in China weet met een Nederlandse websites en een prachtig verhaal over duurzaamheid consumenten te verleiden tot een aankoop.

Het regent klachten op onder andere reviewwebsites als Trustpilot en social media. De kopers geven aan dat ze bijvoorbeeld schoenen hebben besteld. Hierop staat het merk Air, dat mogelijk kan duidelijk op de merknaam Airforce van Nike. Wanneer de schoenen thuis worden ontvangen, is dat zonder doos en slechts in een zakje. Het lijkt dus vooral op een pakketje uit China. De kwaliteit van de schoenen is slecht en de geleverde maat en het model komt niet overeen. Er is dus niet geleverd wat er is beloofd, en dat is in strijd met de wet.

- Advertisement -

Consumenten krijgen op deze website de indruk dat ze een order hebben geplaatst bij een Nederlandse site, terwijl dat eigenlijk indirect bij een Chinese webshop bestelt. Ook betaal je vaak fors meer dan de originele prijs.

Retouren kunnen wel worden gedaan naar het bedrijf. Maar de kosten hiervoor lopen al snel op richting 50 – 70 euro. De verkoper geeft aan ook geen geld terug te betalen.

Voorkom misleiding

Op social media en internet wordt veel geadverteerd door malafide webshops. Koop daarom verstandig en uitsluitend bij webshop welke zijn aangesloten bij een keurmerk. In Nederland is dat voornamelijk het Thuiswinkelwaarborg Keurmerk en Webwinkelkeur. In Europa wordt ook TrustedShops gebruikt. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een Nederlands bedrijf bekijk dan ook het handelsregister https://www.kvk.nl/zoeken/handelsregister/ 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd