Onderzoek naar agent met hakbijl

Date:

Deel bericht:

Sassenheim – In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 februari heeft er een conflict voorgedaan tussen een agent buiten dienst en een groep jongeren. De politie zegt een intern onderzoek te starten en de zaak voor te leggen bij het Openbaar Ministerie (OM).

De politie laat weten dat een groep jongeren rond 02.00 uur bij het huis van de agent in Sassenheim was en dat er daarna een conflict is ontstaan tussen de jongeren en de agent. Waarom de jongeren bij de woning waren, is niet bekend.

- Advertisement -

De agent zou met een hakbijl in zijn hand naar buiten zijn gekomen. Op beelden zou te zien zijn hoe de agent – met de bijl nog in zijn hand – een meisje aan haar jas meetrekt en haar opdracht geeft op haar knieën te gaan zitten, volgens de politie om haar aan te houden.

“Het zijn heftige beelden om te zien. Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn”, reageert plaatsvervangend districtschef Danny Williams.

Agenten werden – mede op verzoek van de agent – ter plaatse gevraagd. Bij aankomst werd de agent “aangemerkt als verdachte”, aldus de politie. Hij wordt verdacht van bedreiging. Of de agent ook is aangehouden of dat er nog jongeren zijn aangehouden, is niet bekend.

Onderzoek
De politie laat weten een onderzoek te zijn gestart. De agent is in de tussentijd op non-actief gezet en mag niet aan het werk.

“Een intern onderzoek is een onderzoek naar de feiten van een incident met als doel vast te kunnen stellen of er mogelijk sprake is van plichtsverzuim”, laat de politie weten. “Een intern onderzoek biedt de politie als werkgever de mogelijkheid om alle relevante feiten van individuele gedragingen zo helder mogelijk op tafel te krijgen. Het onderzoek schetst een zo volledig mogelijk beeld van het incident, waarbij zowel belastend als ontlastend materiaal wordt verzameld en vastgelegd.”

Verder laat de politie weten dat de zaak zal worden voorgelegd bij het Openbaar Ministerie. Die zal – afhankelijk van de conclusies – bekijken of de agent ook strafrechtelijk wordt vervolgd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachte van overval Hoogvliet Koetsierweg Sassenheim wordt opgepakt in pizzeria

Sassenheim - De politie heeft donderdagmiddag een verdachte van een overval uit een pizzeria geplukt en aangehouden. De...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is maandagmiddag gigantische schade...

Frontale botsing toerit A44

Sassenheim - Zondagmorgen 16 december rond 9.50 uur heeft er een frontale botsing plaatsgevonden op de toerit naar...

Onderzoek naar bijtende stof in bus

Leiden - De districtsrecherche in Leiden doet onderzoek naar de herkomst van een bijtende stof die maandagochtend 10...