Rotterdammers aangehouden in onderzoek naar frauderende “bankmedewerkers”

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft vier verdachten aangehouden die zich zouden hebben voorgedaan als bankmedewerkers om zo bankpassen te stelen en bankrekeningen te plunderen. 

De recherche startte een onderzoek nadat meerdere aangiftes binnenkwamen. Slachtoffers werden gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er werd verteld dat er iets mis zou zijn met de rekening van het slachtoffer, die geblokkeerd moesten worden en de bankpassen vervangen moesten worden.

- Advertisement -

De bankpassen werden opgehaald. De slachtoffers kregen een code die overeenkwam met de code van de “medewerker” die de kaart kwam ophalen. “Dit zijn allemaal slinkse trucjes om het vertrouwen van de slachtoffers te winnen en hen te overtuigen de bankpas en pincode af te geven”, legt een anonieme rechercheur van het team uit.

Met de passen zijn vervolgens bankrekeningen geplunderd en is er gewinkeld op kosten van de slachtoffers. Er is zeker voor meer dan 50 duizend euro buit gemaakt, aldus de politie.

Onderzoek
In het onderzoek zagen de rechercheurs meermaals dezelfde verdachten op bewakingsbeelden en wisten hun identiteiten te achterhalen. De verdachten worden gekoppeld aan tenminste achttien aangiftes, maar de politie vermoedt dat de groep veel meer slachtoffers door het land hebben gemaakt.

Maandag 27 februari heeft de politie de eerste drie verdachten aangehouden. Het gaat een 19-jarige man en twee 22-jarige mannen uit Rotterdam. Een dag later werd een 21-jarige vrouw aangehouden in Nistelrode (Noord-Brabant).

Alle verdachten zitten momenteel vast voor verder verhoor. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...