Rotterdammers aangehouden in onderzoek naar frauderende “bankmedewerkers”

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft vier verdachten aangehouden die zich zouden hebben voorgedaan als bankmedewerkers om zo bankpassen te stelen en bankrekeningen te plunderen. 

De recherche startte een onderzoek nadat meerdere aangiftes binnenkwamen. Slachtoffers werden gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er werd verteld dat er iets mis zou zijn met de rekening van het slachtoffer, die geblokkeerd moesten worden en de bankpassen vervangen moesten worden.

- Advertisement -

De bankpassen werden opgehaald. De slachtoffers kregen een code die overeenkwam met de code van de “medewerker” die de kaart kwam ophalen. “Dit zijn allemaal slinkse trucjes om het vertrouwen van de slachtoffers te winnen en hen te overtuigen de bankpas en pincode af te geven”, legt een anonieme rechercheur van het team uit.

Met de passen zijn vervolgens bankrekeningen geplunderd en is er gewinkeld op kosten van de slachtoffers. Er is zeker voor meer dan 50 duizend euro buit gemaakt, aldus de politie.

Onderzoek
In het onderzoek zagen de rechercheurs meermaals dezelfde verdachten op bewakingsbeelden en wisten hun identiteiten te achterhalen. De verdachten worden gekoppeld aan tenminste achttien aangiftes, maar de politie vermoedt dat de groep veel meer slachtoffers door het land hebben gemaakt.

Maandag 27 februari heeft de politie de eerste drie verdachten aangehouden. Het gaat een 19-jarige man en twee 22-jarige mannen uit Rotterdam. Een dag later werd een 21-jarige vrouw aangehouden in Nistelrode (Noord-Brabant).

Alle verdachten zitten momenteel vast voor verder verhoor. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uithalers leiden naar drugsvangst in lege container Rotterdamse Waalhaven

Rotterdam - De Douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd 'empty...

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...

Vliegtuigje komt naast de landingsbaan terecht Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Woensdagmiddag 19 juni is er een klein vliegtuigje van de landingsbaan geraakt tijdens, dit gebeurde terwijl...