Meer dan honderd bekeuringen bij verkeerscontrole politie en Belastingdienst Hillelaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie en Belastingdienst hebben donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden op Rotterdam-Zuid. Meerdere motoragenten reden rond en namen meerdere (snor)scooterrijders mee naar de controle plaats bij metrostation Rijnhaven aan de Hillelaan. Ook werd er gebruik gemaakt van een ANPR-bus.

Aan de controle deden ook een veertiental agenten in opleiding mee. Voor hen was dit een mooie kans om ervaring op te doen. Alle (snor)scooters gingen voor het meten van de snelheid op een rollerbank ook moesten de bestuurders van alle voertuigen een alcohol of drugstest doen.

- Advertisement -

Resultaten verkeerscontrole:

Er werden iets meer dan 100 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet goed werkende verlichting, negeren rood uitstralend verkeerslicht, geen juist gebruik gordel / veiligheidszitje (bij volwassenen en kinderen), rijden zonder rijbewijs, te donkere ramen, rijden zonder helm en met niet goedgekeurde elektrische step op de openbare weg rijden.

Ook werden er 4 bestuurders aangehouden ter zake rijden onder invloed van alcohol (hoogst gemeten 845 UG/L = invordering rijbewijs), 1x rijden onder invloed van THC en 1x rijden onder invloed van alcohol & drugs.

De belastingdienst heeft voor ruim 44.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd, 1 voertuig werd door hen in beslag genomen. Een andere bestuurder heeft ter plaatse een openstaande boete / signalering van 300 euro betaald.

- Advertisement -

Gerelateerd