Monteur zonnepanelen overleden na val van dak Veeluststraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een installatiemonteur van zonnepanelen is vrijdagmorgen om het leven gekomen nadat hij van vier hoog van het dak naar beneden was gevallen. De man viel door een nog onbekende oorzaak naar beneden en raakte zeer ernstig gewond.

Hulpverleners hebben de monteur gereanimeerd en vervolgens met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht, daar overleed hij alsnog aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Onveilig werken
- Advertisement -

Er zijn ontzettend veel bedrijven welke zonnepanelen installeren. Er wordt te vaak te weinig aandacht gegeven aan het nemen van veiligheidsmaatregelen. Regelmatig zie je monteurs met een zonnepaneel onder hun arm het dak op gaan. Veelal gaat het om bedrijven die de goedkoopste offerte kunnen aanbieden, bijvoorbeeld omdat er geen steiger wordt opgebouwd om veilig te kunnen werken.

Wat de oorzaak is van het incident in Rotterdam is nog niet bekend. Het is niet bekend of deze monteur wel veiligheidsmaatregelen had genomen ten tijde van de werkzaamheden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd