Noodbevel tijdens demonstraties in Den Haag, legermaterieel en Duitse waterwerpers staan paraat

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De burgemeester van Den Haag heeft een noodbevel ingesteld wegens vrees voor verstoringen van de openbare orde in de gemeente Den Haag. De politie en de gemeente verwachten tienduizenden demonstranten van onder andere Farmers Defence Fors (FDF) voor een boerenprotest en Extinction Rebellion (XR) voor een klimaatactie.

Tractoren niet toegestaan

De burgemeester heeft verboden dat demonstranten voor het boerenprotest met de tractor de gemeente binnen komen. De boeren mogen maximaal twee tractoren inzetten, andere tractoren worden geweigerd. Echter komen vanuit verschillende plekken in het land tientallen tractoren de kant van Den Haag op.

- Advertisement -

Een grote groep werd onderschept in het Westland. De tractoren worden in Poeldijk geparkeerd en de demonstranten worden met bussen naar het Zuiderpark gebracht. Ook in Alphen aan den Rijn is een groep boeren langs de kant gezet. In Rotterdam reden de boeren vanuit de Hoeksche Waard over de Erasmusbrug richting Den Haag.

Bezetting A12

De klimaatactivisten willen opnieuw de A12 voor een langere tijd gaan blokkeren. De gemeente heeft vrijdagavond al zwarte schermen geplaatst om het zicht op de A12 te ontnemen. Het blokkeren van de A12 is door de burgemeester nadrukkelijk verboden.

Leger en Duitse waterwerpers ingezet

De politie krijgt ondersteuning van het leger. Grote voertuigen blokkeren toegangswegen naar Den Haag. Op deze manier kunnen tractoren de wegen niet blokkeren. Mochten er ongeregeldheden plaatsvinden tijdens de demonstraties, heeft de politie de beschikking over drie Duitse waterwerpers. De waterwerpers dienen als vervanging voor de Nederlandse varianten, deze zijn afgekeurd vanwege onveilige incidenten.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd