Verwarde man steekt woning in brand en wordt door Quick Response Team uit huis gehaald Professor Poelslaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een verwarde bewoner aan de Professor Poelslaan in Rotterdam heeft afgelopen nacht zijn huis in brand gestoken. Ongeveer twintig bewoners uit zes omliggende woningen moesten hierdoor plots hun huis verlaten.

Rond middernacht wordt de politie gealarmeerd voor een overlastmelding van de man. De man zou spullen naar beneden gooien en maakte flink wat lawaai. Eenmaal aangekomen blijkt dat de man flink verward is. De politie besluit om een arrestatieteam in te schakelen, en ook een speciaal Quick Response Team van de brandweer wordt opgeroepen.

- Advertisement -
Brandstichting

Ondertussen heeft de bewoner al gedreigd om zijn huis in brand te steken, uiteindelijk voegt hij de daad bij het woord en sticht brand in zijn eigen woning. Het lukt de brandweer om samen met het arrestatieteam om de verwarde man na enkele uren uit zijn huis te halen. Ondertussen is er al sprake van een flinke brand, die gepaard gaat met een flinke rookontwikkeling. De verwarde man is eenmaal beneden afgevoerd met een ambulance.

De brandweer weet het vuur onder controle te krijgen, maar moet wel delen van het dak openen om alle brandhaarden te kunnen blussen. Bewoners onder de woning van de verwarde man zijn zwaar gedupeerd. Zij zitten met waterschade door de brand en kunnen niet meer terug naar huis.

De brandweer is pas rond zes uur gestopt met alle werkzaamheden. Voor de getroffen bewoners wordt opvang geregeld.

- Advertisement -

Gerelateerd

Explosie bij theehuis Schiedamseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag 29 op...

Fietser zwaargewond na aanrijding op de Hoofdweg in Rotterdam (video)

Rotterdam - Een man is maandag tegen het eind van de middag zwaargewond geraakt omdat hij op zijn...

Man slaat op de vlucht na eenzijdig ongeval op de Bosdreef in Rotterdam (video)

Rotterdam - Een automobilist is maandagmiddag op de vlucht geslagen na een eenzijdig ongeval op de Bosdreef in...

Man veroorzaakt meerdere aanrijdingen in Berkel en Rodenrijs en Rotterdam en wordt getaserd op A20 Rotterdam

De politie heeft zondagmiddag een man moeten taseren nadat hij tussen Berkel en Rodenrijs op de Oudelandselaan en...