Politie en LID nemen piepjonge Anatolische herder in beslag na verminking

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben afgelopen vrijdag na een melding van de dierenambulance een piepjonge Anatolische herder van amper negen weken oud in beslag genomen in Rotterdam. De hond was erg ziek en had zeer recent gecoupeerde oren.

De politie en de LID kwamen de hond op het spoor nadat de dierenambulance een melding had gekregen om een dode hond op te halen in een woning in Alblasserdam. Medewerkers troffen inderdaad een dode pup aan, en ook deze pup had gecoupeerde oren. Verder zagen ze ook een levend hondje die ook gecoupeerde oren had. Na hun vertrek werd de politie en de LID gewaarschuwd.

- Advertisement -
Inbeslagname

Agenten en de LID hebben na overleg met het OM de man in Rotterdam-Zuid staande gehouden. Hij had op dat moment de pup bij zich. De LID heeft het dier in beslag genomen en direct naar een dierenarts gebracht. De al overleden pup is in beslag genomen en overgebracht naar een forensisch specialist voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

Volgens de houder was de pup afkomstig uit Turkije en was de nog levende pup al bijna op transport gezet naar Spanje. Waarom en voor wie de pups vanuit Turkije via Nederland werden doorgevoerd is niet duidelijk. De houder wordt binnenkort verhoord, waarna het proces-verbaal naar het OM gaat dat zich over de zaak buigt.

© Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...