Politie en LID nemen piepjonge Anatolische herder in beslag na verminking

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben afgelopen vrijdag na een melding van de dierenambulance een piepjonge Anatolische herder van amper negen weken oud in beslag genomen in Rotterdam. De hond was erg ziek en had zeer recent gecoupeerde oren.

De politie en de LID kwamen de hond op het spoor nadat de dierenambulance een melding had gekregen om een dode hond op te halen in een woning in Alblasserdam. Medewerkers troffen inderdaad een dode pup aan, en ook deze pup had gecoupeerde oren. Verder zagen ze ook een levend hondje die ook gecoupeerde oren had. Na hun vertrek werd de politie en de LID gewaarschuwd.

- Advertisement -
Inbeslagname

Agenten en de LID hebben na overleg met het OM de man in Rotterdam-Zuid staande gehouden. Hij had op dat moment de pup bij zich. De LID heeft het dier in beslag genomen en direct naar een dierenarts gebracht. De al overleden pup is in beslag genomen en overgebracht naar een forensisch specialist voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

Volgens de houder was de pup afkomstig uit Turkije en was de nog levende pup al bijna op transport gezet naar Spanje. Waarom en voor wie de pups vanuit Turkije via Nederland werden doorgevoerd is niet duidelijk. De houder wordt binnenkort verhoord, waarna het proces-verbaal naar het OM gaat dat zich over de zaak buigt.

© Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Sishalounge doelwit van nachtelijke explosieSchiedamseweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 04:50 een explosie plaatsgevonden bij een...

Uithalers leiden naar drugsvangst in lege container Rotterdamse Waalhaven

Rotterdam - De Douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd 'empty...

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...