Dode en tientallen (zwaar)gewonden bij treinongeluk in Voorschoten

Date:

Deel bericht:

Voorschoten – Bij een treinongeluk in Voorschoten is afgelopen een persoon overleden en zijn meerdere (zwaar) gewonden gevallen. ROnd 03.35 uur botste een nachttrein op een werkkraan en een goederentrein. Een aantal van de gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

Het treinongeluk gebeurde op het traject tussen Den Haag en Leiden. De passagierstrein ontspoorde na het ongeval. Een gedeelte kwam op zijn kant terecht, in de sloot en in een weiland. Een gedeelte van de trein vloog in brand. In de trein zouden zo’n 50 passagiers hebben gezeten.

- Advertisement -
Veel slachtoffers

De slachtoffers zijn inmiddels allemaal uit de trein gehaald. Een aantal van hen konden zelf via bruggetjes de sloten oversteken. Tientallen ambulances en meerdere traumahelikopters waren ter plaatse om de gewonden te vervoeren. Voor zover bekend is er tot nu toe één persoon overleden. Waar deze persoon zich heeft bevonden is niet bekend.

Noodhospitaal

Omdat het om veel slachtoffers gaat, is het calamiteitenhospitaal in Utrecht het UMC UTrecht geopend. Dit ziekenhuis wordt opengesteld bij grootschalige calamiteiten met meerdere gewonden. Het betreft een samenwerking tussen UMC Utrecht en de ministeries van Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bouwmateriaal

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio Hollands-Midden was er sprake van werkmateriaal op het spoor. De passagierstrein en de goederentrein waren beide in beweging. Op een begeven moment botste de passagierstrein op een graafmachine, het is op dit moment niet bekend wat deze op het spoor deed en of deze in beweging was.

Treinverkeer gestremd en ontregeld

Vanwege het treinongeluk rijden er op het traject in ieder geval vandaag tot 16.00 uur geen treinen. Dat betekent dat het op andere trajecten tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport een stuk drukker zal zijn. Het opruimen van de ravage zal mogelijk nog een flinke tijd duren.

Onderzoek

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn inmiddels aanwezig en ondersteunen de Politie en ProRail bij het technisch ongevalsonderzoek. Dit onderzoek zal nog uren in beslag nemen en moet duidelijkheid geven over wat er nu precies is gebeurd.

Omgeving afgezet

De politie heeft de omgeving van het ongeluk groots afgezet. Op het ongeval zijn veel mensen afgekomen. De veiligheidsregio roept deze mensen op om weg te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven.

Fotografie: Remco Gerritsen

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...