Dode en tientallen (zwaar)gewonden bij treinongeluk in Voorschoten

Date:

Deel bericht:

Voorschoten – Bij een treinongeluk in Voorschoten is afgelopen een persoon overleden en zijn meerdere (zwaar) gewonden gevallen. ROnd 03.35 uur botste een nachttrein op een werkkraan en een goederentrein. Een aantal van de gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

Het treinongeluk gebeurde op het traject tussen Den Haag en Leiden. De passagierstrein ontspoorde na het ongeval. Een gedeelte kwam op zijn kant terecht, in de sloot en in een weiland. Een gedeelte van de trein vloog in brand. In de trein zouden zo’n 50 passagiers hebben gezeten.

- Advertisement -
Veel slachtoffers

De slachtoffers zijn inmiddels allemaal uit de trein gehaald. Een aantal van hen konden zelf via bruggetjes de sloten oversteken. Tientallen ambulances en meerdere traumahelikopters waren ter plaatse om de gewonden te vervoeren. Voor zover bekend is er tot nu toe één persoon overleden. Waar deze persoon zich heeft bevonden is niet bekend.

Noodhospitaal

Omdat het om veel slachtoffers gaat, is het calamiteitenhospitaal in Utrecht het UMC UTrecht geopend. Dit ziekenhuis wordt opengesteld bij grootschalige calamiteiten met meerdere gewonden. Het betreft een samenwerking tussen UMC Utrecht en de ministeries van Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bouwmateriaal

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio Hollands-Midden was er sprake van werkmateriaal op het spoor. De passagierstrein en de goederentrein waren beide in beweging. Op een begeven moment botste de passagierstrein op een graafmachine, het is op dit moment niet bekend wat deze op het spoor deed en of deze in beweging was.

Treinverkeer gestremd en ontregeld

Vanwege het treinongeluk rijden er op het traject in ieder geval vandaag tot 16.00 uur geen treinen. Dat betekent dat het op andere trajecten tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport een stuk drukker zal zijn. Het opruimen van de ravage zal mogelijk nog een flinke tijd duren.

Onderzoek

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn inmiddels aanwezig en ondersteunen de Politie en ProRail bij het technisch ongevalsonderzoek. Dit onderzoek zal nog uren in beslag nemen en moet duidelijkheid geven over wat er nu precies is gebeurd.

Omgeving afgezet

De politie heeft de omgeving van het ongeluk groots afgezet. Op het ongeval zijn veel mensen afgekomen. De veiligheidsregio roept deze mensen op om weg te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven.

Fotografie: Remco Gerritsen

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...