Ridderkerker aangehouden voor namaken bedrijfswagens voor drugstransport in Haven Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de zomer van 2020 werden zes havenbeveiligers aangehouden op verdenking van corruptie. Twee van hen werden veroordeeld, omdat zij een faciliterende rol hebben gespeeld tijdens diverse coketransporten in de Rotterdamse haven. Ze liepen tegen de lamp dankzij het gekraakte communicatienetwerk Encrochat.

Na de aanhoudingen stopte het onderzoek voor de politie niet. De politie Rotterdam kent een speciaal team dat onderzoek doet naar fenomenen binnen ondermijnende criminaliteit. “Als politie willen we verdachten opsporen en aanhouden, maar in een groot crimineel netwerk zie je dat dit niet de oplossing is om de criminaliteit te stoppen. Als er een ‘vacature’ ontstaat door een aanhouding, dan is zo’n plek zo weer opgevuld.”, vertelt de onderzoeksleider. “Natuurlijk moeten we incidenten blijven onderzoeken en verdachten aanhouden, maar we moeten ook breder kijken. Het hele fenomeen in kaart brengen. Als je weet hoe zo’n netwerk werkt en wat hun tactieken zijn, dan kun je nadenken over interventies. Of we barrières kunnen opwerpen om hun werkwijze te verstoren.”

- Advertisement -

En dus duikt Team Oscar, zoals het speciale ondermijningsteam heet, dieper in de systemen. In zogeheten ‘restinformatie’ van onderzoeken. En brengt al dat soort informatie samen om een beter beeld te krijgen van criminele netwerken en hun werkwijzen. Daarbij stuiten ze soms ook op sleutelfiguren die een rol spelen in deze criminaliteit. Zoals de 36-jarige man die afgelopen woensdag 12 april werd aangehouden.

De man wordt ervan verdacht auto’s te hebben geprepareerd waarmee uithalers de haventerreinen op werden gebracht en drugs weer het terrein af. Dat lukte omdat hij de auto’s zodanig bewerkte dat ze precies leken op auto’s die op dit terrein mogen komen. De kleuren, de bestickering… hij zorgde dat ze niet van de reguliere bedrijfsauto’s te onderscheiden waren.

De 36-jarige man uit Ridderkerk werd woensdagochtend aangehouden in zijn woning. In zijn woning vond de politie een grote hoeveelheid dure merkkleding, een duur merkhorloge en drie personenauto’s. Omdat wordt aangenomen dat hij deze heeft kunnen kopen met crimineel verkregen geld én omdat misdaad niet mag lonen, zijn deze spullen in beslag genomen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Felle brand in woning Dirk Danestraat Rotterdam vermoedelijk aangestoken

Rotterdam - In een woning aan de Dirk Danestraat in Rotterdam-West heeft donderdagmiddag rond 17.30 uur een flinke...

Verkeerslichten waar 81-jarige man zwaargewond raakte werkten niet na raken kabel met maaien Hoofdweg Rotterdam

De verkeerslichten op de Prins Alexanderlaan met de Hoofdweg waar afgelopen zaterdag een 81-jarige man ernstig gewond raakte...

Gewonde na steekpartij Dordtsestraatweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam is donderdagavond een persoon gewond...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...