Dertien personen onwel na chemische reactie in zwembad Flensburg Barendrecht

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – Zaterdagavond zijn er in zwembad Swimm-in aan de Flensburg in Barendrecht ten minste 7 medewerkers onwel geworden. Dit gebeurde nadat een medewerker per ongeluk Chloor in een vat met Zwavelzuur had gegoten.

Ten tijden van het incident waren er veertien kinderen en veertien ouders aanwezig in het zwembad. Zij zijn direct na het incident vertrokken. De brandweer heeft meerdere metingen verricht en blijft voorlopig aanwezig om het vat te laten uitdampen. Dit zal gebeuren in het bijzijn van de Adviseur Gevaarlijke stoffen.

- Advertisement -

De politie is samen met de medewerkers van het zwembad aan het proberen om alle bezoekers telefonisch te bereiken. Hen zal worden geadviseerd dat wanneer zij toch klachten krijgen om veel frisse lucht binnen te krijgen of bij ernstigere klachten contact opnemen met de huisartsenpost.

Waardoor het zo mis kon gaan met de chemische stoffen zal worden onderzocht.

Update 22.00 uur:

Uiteindelijk zijn er vanavond vier kinderen en twee ouders naar de huisartsenpost geweest voor een extra controle vanwege klachten die zij hebben gehad. Ook zijn er vijf medewerkers alsnog naar het ziekenhuis overgebracht voor extra behandeling.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...