Foutje tussen meldkamer en defensie, DSI uitgerukt na meldingen van verontruste burger bij militaire oefening in Zevenhuizen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Zevenhuizen – In Bergschenhoek was het vanmorgen even vreemd opkijken toen een Chinook-helikopter een hele zwik aan militairen in het Rottemeren gebied dropte. Op een veld achter de skiberg werden de militairen met complete uitrusting gedropt voor een grote eindoefening.

De hele week worden de mannen en vrouwen aan het werk gezet, waarbij ze weinig slaap hadden gekregen. Vanaf de Rottemeren moesten ze het water van de Rotte op en in hun Rubberboten eerst naar Rotterdam varen, om vervolgens weer helemaal terug naar Zevenhuizen te varen. Aldaar stond hun een forse oefening te wachten.

- Advertisement -
Politie stuurt arrestatieteam op pad

De oefening werd korte tijd verstoord, nadat automobilisten vanaf de A12 de politie belden dat ze mannen in zwarte kleding met zware vuurwapens over een terrein met een grote loods zagen lopen. Ondanks dat defensie de oefening al maanden geleden heeft doorgegeven, was de meldkamer toch niet op de hoogte of het vergeten en stuurde een zwaar bewapend arrestatieteam op pad. Ook ene politiehelikopter werd ingezet, en veel politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. Na een korte onderbreking kon de oefening doorgaan en kon de loods worden binnengetreden.

Eindoefening

In Zevenhuizen hebben ze vanavond om 19:00 uur de grote eindoefening gehouden waar zij zich 30 weken op hebben voorbereid. In een loods waar een illegale wapenopslag zou zijn gehuisvest moesten zij binnenvallen, maar werden zij bij aankomst zwaar onder vuur genomen.

Vannacht moeten de mannen 25km naar de kazerne lopen, met tientallen kilo’s bepakking. Dan mogen zij morgen om 09:00 uur de felbegeerde Barret ontvangen.

Fotografie: Martijn de Bruijn

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...