Foutje tussen meldkamer en defensie, DSI uitgerukt na meldingen van verontruste burger bij militaire oefening in Zevenhuizen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Zevenhuizen – In Bergschenhoek was het vanmorgen even vreemd opkijken toen een Chinook-helikopter een hele zwik aan militairen in het Rottemeren gebied dropte. Op een veld achter de skiberg werden de militairen met complete uitrusting gedropt voor een grote eindoefening.

De hele week worden de mannen en vrouwen aan het werk gezet, waarbij ze weinig slaap hadden gekregen. Vanaf de Rottemeren moesten ze het water van de Rotte op en in hun Rubberboten eerst naar Rotterdam varen, om vervolgens weer helemaal terug naar Zevenhuizen te varen. Aldaar stond hun een forse oefening te wachten.

- Advertisement -
Politie stuurt arrestatieteam op pad

De oefening werd korte tijd verstoord, nadat automobilisten vanaf de A12 de politie belden dat ze mannen in zwarte kleding met zware vuurwapens over een terrein met een grote loods zagen lopen. Ondanks dat defensie de oefening al maanden geleden heeft doorgegeven, was de meldkamer toch niet op de hoogte of het vergeten en stuurde een zwaar bewapend arrestatieteam op pad. Ook ene politiehelikopter werd ingezet, en veel politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. Na een korte onderbreking kon de oefening doorgaan en kon de loods worden binnengetreden.

Eindoefening

In Zevenhuizen hebben ze vanavond om 19:00 uur de grote eindoefening gehouden waar zij zich 30 weken op hebben voorbereid. In een loods waar een illegale wapenopslag zou zijn gehuisvest moesten zij binnenvallen, maar werden zij bij aankomst zwaar onder vuur genomen.

Vannacht moeten de mannen 25km naar de kazerne lopen, met tientallen kilo’s bepakking. Dan mogen zij morgen om 09:00 uur de felbegeerde Barret ontvangen.

Fotografie: Martijn de Bruijn

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...