Grote hoeveelheid wapens en middelen voor drugsproductie bij invallen in Rotterdamse regio

Date:

Deel bericht:

Regio – De politie heeft een grote drugsproductie- en wapenvondst gedaan bij invallen en boekingen op meerdere locaties in de Rotterdamse regio. Er zijn ook meerdere aanhoudingen verricht.

De politie laat weten dat het onderzoek een half jaar geleden startte na een tip over handel in vuurwapens. Tijdens het onderzoek bleek ook dat de verdachten zich bezighielden met de productie en handel in verdovende middelen.

- Advertisement -

“Een tip over handel in vuurwapens… Dat is goud. Door die wapens van straat te halen en de aanbieders hiervan aan te houden, kun je echt een slag slaan. Nieuwe schietpartijen voorkomen. Daarom hebben rechercheurs zich de afgelopen maanden vastgebeten in deze zaak. Met resultaat”, zo vertelt Brigit Nolden, sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche.

Invallen
Dinsdag 18 april vielen verschillende arrestatieteams rond het middaguur binnen in drie loodsen op een bedrijventerrein in Ridderkerk en woningen in Rotterdam, Zwijndrecht en Vlaardingen. Later die dag volgden nog zoekingen in twee garageboxen in Ridderkerk en een woning in Hendrik-Ido-Ambacht.

In de woningen en loodsen werden enkele vuurwapens, zakken vol munitie, ketamine en amfetamine, maar vooral heel veel jerrycans met vloeistoffen, (pre)precursoren voor de productie van illegale drugs aangetroffen. In twee garageboxen werd een uitzonderlijke vangst gedaan; 36 vuurwapens. In totaal zijn er 39 vuurwapens gevonden, waaronder 20 automatische vuurwapens.

“Zoveel wapens in één onderzoek, dat zien we zelden. Zeker niet met wapens van dit kaliber. De hoeveelheid en type wapens bevestigen het vermoeden van grootschalige handel in vuurwapens door de verdachten”, licht Brigit Nolden, sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche toe.

Vijf mannen werden aangehouden; een 32-jarige man uit Zwijndrecht, een 57-jarige man uit Vlaardingen, en een 36-jarige en 61-jarige man beiden uit Rotterdam en een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek gaat verder
Met de aanhoudingen en de zoekingen stopt het onderzoek niet. Nolden legt uit: “We hebben bij de zoekingen meer dan honderd gegevensdragers in beslag genomen. Denk aan telefoons, laptops… Die worden onderzocht. Ook hebben we vijf auto’s in beslag genomen. Die zullen onder andere onderzocht gaan worden op verborgen ruimtes.”

- Advertisement -

Gerelateerd

Fietser zwaargewond na aanrijding op de Hoofdweg in Rotterdam (video)

Rotterdam - Een man is maandag tegen het eind van de middag zwaargewond geraakt omdat hij op zijn...

Gedumpt of ontsnapt? Welk kindje is zijn Flappie kwijt in Rotterdam-Nesselande

Rotterdam - De politie heeft zaterdag op de grens tussen Rotterdam-Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel kennis gemaakt...

Schade na explosie bij hoofdkantoor Suri-Change West-Kruiskade Rotterdam (video)

Rotterdam - Op de West-kruiskade heeft zondagochtend omstreeks vijf uur een explosie plaatsgevonden bij het hoofdkantoor Suri-Change. Eerder...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...