Grote hoeveelheid wapens en middelen voor drugsproductie bij invallen in Rotterdamse regio

Date:

Deel bericht:

Regio – De politie heeft een grote drugsproductie- en wapenvondst gedaan bij invallen en boekingen op meerdere locaties in de Rotterdamse regio. Er zijn ook meerdere aanhoudingen verricht.

De politie laat weten dat het onderzoek een half jaar geleden startte na een tip over handel in vuurwapens. Tijdens het onderzoek bleek ook dat de verdachten zich bezighielden met de productie en handel in verdovende middelen.

- Advertisement -

“Een tip over handel in vuurwapens… Dat is goud. Door die wapens van straat te halen en de aanbieders hiervan aan te houden, kun je echt een slag slaan. Nieuwe schietpartijen voorkomen. Daarom hebben rechercheurs zich de afgelopen maanden vastgebeten in deze zaak. Met resultaat”, zo vertelt Brigit Nolden, sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche.

Invallen
Dinsdag 18 april vielen verschillende arrestatieteams rond het middaguur binnen in drie loodsen op een bedrijventerrein in Ridderkerk en woningen in Rotterdam, Zwijndrecht en Vlaardingen. Later die dag volgden nog zoekingen in twee garageboxen in Ridderkerk en een woning in Hendrik-Ido-Ambacht.

In de woningen en loodsen werden enkele vuurwapens, zakken vol munitie, ketamine en amfetamine, maar vooral heel veel jerrycans met vloeistoffen, (pre)precursoren voor de productie van illegale drugs aangetroffen. In twee garageboxen werd een uitzonderlijke vangst gedaan; 36 vuurwapens. In totaal zijn er 39 vuurwapens gevonden, waaronder 20 automatische vuurwapens.

“Zoveel wapens in één onderzoek, dat zien we zelden. Zeker niet met wapens van dit kaliber. De hoeveelheid en type wapens bevestigen het vermoeden van grootschalige handel in vuurwapens door de verdachten”, licht Brigit Nolden, sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche toe.

Vijf mannen werden aangehouden; een 32-jarige man uit Zwijndrecht, een 57-jarige man uit Vlaardingen, en een 36-jarige en 61-jarige man beiden uit Rotterdam en een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. De mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek gaat verder
Met de aanhoudingen en de zoekingen stopt het onderzoek niet. Nolden legt uit: “We hebben bij de zoekingen meer dan honderd gegevensdragers in beslag genomen. Denk aan telefoons, laptops… Die worden onderzocht. Ook hebben we vijf auto’s in beslag genomen. Die zullen onder andere onderzocht gaan worden op verborgen ruimtes.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...

Man (25) aangehouden als verdachte fatale steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vandaag heeft de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijke...