Portieken van woningen Crooswijkseweg en van Speykstraat Rotterdam doelwit van aanslag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Opnieuw zijn er afgelopen nacht twee portieken vernield door middel van zware explosieven. Ditmaal was er een aanslag in een portiek aan de van Speykstraat en opnieuw de Crooswijkseweg.

Ruiten en portiek verwoest door explosie van Speykstraat Rotterdam

Rond 03.15 uur werd de van Speykstraat en de Kogelvangerstraat opgeschrikt door een enorme explosie. Agenten kwamen ter plekke en constateerden dat er met behulp van een explosief enorm veel schade was aangericht. Het gehele portiek en ruiten eromheen zijn zwaarbeschadigd. Ook een aantal geparkeerde auto’s zijn door rondvliegende scherven beschadigd geraakt.

- Advertisement -

Net als bij de Crooswijkseweg een nacht eerder lag er op straat een wit snoer en een batterij. Deze is vermoedelijk gebruikt om het explosief vanaf afstand tot ontploffing te brengen. Dat duidt erop dat er bewust over na is gedacht om veel schade toe te brengen.

Opnieuw explosie bij portiek Crooswijkseweg Rotterdam

Terwijl het onderzoek in de van Speykstraat in Rotterdam nog gaande was, sloeg een aanslagpleger opnieuw toe op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Dit keer werd er ter hoogte van de Koepelstraat in Rotterdam een explosief op dezelfde manier tot ontploffing gebracht. Ook nu is de schade weer gigantisch.

Of de explosieven door dezelfde dader tot ontploffing zijn gebracht wordt door de recherche onderzocht. Bij alle drie de explosies is gebruik gemaakt van een elektriciteitskabel en een batterij.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote waterlekkage zet straten blank Mathernesserdijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Mathenesserdijk in Rotterdam is zaterdagmiddag een enorme wateroverlast ontstaan. Door nog onbekende oorzaak stroom...

Man (38) zwaargewond na steekpartij, vrouw (42) aangehouden Baardsestraat Rotterdam

Rotterdam - Een 38-jarige man uit Amsterdam is vrijdagavond ernstig gewond geraakt door een steekpartij in een woning...

School ontruimd door brand in prullenbak Maashavenweg Rotterdam

Rotterdam - In het toilet van het Young Rotterdam College aan de Maashavenweg in Rotterdam is vrijdagmiddag brand...

Sishalounge doelwit van nachtelijke explosieSchiedamseweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 04:50 een explosie plaatsgevonden bij een...