Opnieuw brandbom en explosief geplaatst bij panden Crooswijkseweg en Strevelsweg Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen nacht opnieuw druk gehad met een tweetal meldingen van explosieven bij bedrijfspanden in Rotterdam. Op de Crooswijkseweg werd een tweetal betrapt toen ze probeerden een brandbom te plaatsen, op de Strevelsweg werd zwaar vuurwerk tegen de gevel van een pand geplakt en tot ontploffing gebracht.

Bewoners voorkomen vermoedelijk aanslag op Surinaamse levensmiddelenwinkel

Op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Kralingen was een Surinaamse levensmiddelen winkel het doelwit. Met behulp van plakband probeerden de daders een brandbom tegen de winkelruit te plakken, en mogelijk tot ontploffing te brengen. Oplettende buurtbewoners belden de politie, vermoedelijk dat ze zijn geschrok want ze hebben alles achtergelaten en hebben het op een lopen gezet.

- Advertisement -

tekst loopt door onder de video

De Forensische Opsporing heeft een fles veiliggesteld met daarin een brandbare stof, vermoedelijk benzine. De tapes op de winkelruit zijn eveneens veiliggesteld, en ook het zand onder een stoeptegel. Hier is vermoedelijk de benzine al op gelekt.

Explosieven tot ontploffing bij afhaalrestaurant en webshop Strevelsweg Rotterdam

Bij een levensmiddelen winkel, en afhaalpunt MJ Tropica aan de Strevelsweg in Rotterdam-Feijenoord is afgelopen nacht geprobeerd veel schade aan te richten. Vermoedelijk hebben de verdachten twee explosieven (COBRA) te plaatsen bij de brievenbus en de winkelruit om zoveel schade aan te richten. De klap was hard, en omwonenden belden de politie. De schade viel gelukkig mee, het bleef bij wat schroeiplekken.

tekst loopt door onder de video

Twee jongens gingen er na hun daad op een scooter vandoor. De Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen en heeft ook hier weer verschillende sporen veiliggesteld.

De politie onderzoekt of ook deze incidenten met elkaar te maken hebben.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...