Opnieuw brandbom en explosief geplaatst bij panden Crooswijkseweg en Strevelsweg Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen nacht opnieuw druk gehad met een tweetal meldingen van explosieven bij bedrijfspanden in Rotterdam. Op de Crooswijkseweg werd een tweetal betrapt toen ze probeerden een brandbom te plaatsen, op de Strevelsweg werd zwaar vuurwerk tegen de gevel van een pand geplakt en tot ontploffing gebracht.

Bewoners voorkomen vermoedelijk aanslag op Surinaamse levensmiddelenwinkel

Op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Kralingen was een Surinaamse levensmiddelen winkel het doelwit. Met behulp van plakband probeerden de daders een brandbom tegen de winkelruit te plakken, en mogelijk tot ontploffing te brengen. Oplettende buurtbewoners belden de politie, vermoedelijk dat ze zijn geschrok want ze hebben alles achtergelaten en hebben het op een lopen gezet.

- Advertisement -

tekst loopt door onder de video

De Forensische Opsporing heeft een fles veiliggesteld met daarin een brandbare stof, vermoedelijk benzine. De tapes op de winkelruit zijn eveneens veiliggesteld, en ook het zand onder een stoeptegel. Hier is vermoedelijk de benzine al op gelekt.

Explosieven tot ontploffing bij afhaalrestaurant en webshop Strevelsweg Rotterdam

Bij een levensmiddelen winkel, en afhaalpunt MJ Tropica aan de Strevelsweg in Rotterdam-Feijenoord is afgelopen nacht geprobeerd veel schade aan te richten. Vermoedelijk hebben de verdachten twee explosieven (COBRA) te plaatsen bij de brievenbus en de winkelruit om zoveel schade aan te richten. De klap was hard, en omwonenden belden de politie. De schade viel gelukkig mee, het bleef bij wat schroeiplekken.

tekst loopt door onder de video

Twee jongens gingen er na hun daad op een scooter vandoor. De Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen en heeft ook hier weer verschillende sporen veiliggesteld.

De politie onderzoekt of ook deze incidenten met elkaar te maken hebben.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...