Serval gevangen in Ruigeplaatbos Hoogvliet

Date:

Deel bericht:

Hoogvliet – Donderdag 4 mei werd door spelende kinderen een serval gesignaleerd in een park in Hoogvliet. Samen met de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) en de brandweer startte de politie een zoekactie. Door middel van het plaatsen van vangkooien hebben de diensten de serval vandaag kunnen vangen. Inmiddels heeft de vermoedelijke eigenaar van het dier, die woonachtig is in Hoogvliet, zich gemeld. De serval is in beslag genomen en overgebracht naar een geheime opvanglocatie waar goed voor haar wordt gezorgd. Hoe het dier in het park terecht kon komen, wordt nog onderzocht.

Kinderen schrokken zich een hoedje toen zij afgelopen donderdag een grote kat met mogelijk twee kittens zagen in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet. De dierenpolitie werd ingeschakeld en startte samen met de LID en de brandweer een zoekactie. De inzet van een drone met een warmtezoeker leidde niet tot een vondst. Uiteindelijk had de inzet van vangkooien het gewenste resultaat. Omdat de kittens niet zijn aangetroffen, moet uit onderzoek bij de kat blijken of ze jongen zoogde. Als dat het geval blijkt, wordt de zoektocht naar de kittens voortgezet.

- Advertisement -

De kinderen hebben goed gehandeld door direct hulp in te schakelen en uit de buurt te blijven van deze gevaarlijke katachtige. Ziet u een dier dat niet in het wild thuishoort of een dier in problemen? Neem dan contact op met het Meldpunt 144 voor dierenverwaarlozing en -mishandeling.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...