Meldkamers kampten met P2000-storing

Date:

Deel bericht:

Meldkamers in geheel Nederland hebben donderdagmiddag en avond te kampen gehad met storingen in het meldkamer systeem. Door de storing was het niet mogelijk om op de gebruikelijke manier ambulances of brandweerwagens op te roepen. De storing zat onder andere in het P2000 systeem.

Meldkamers roepen bijvoorbeeld brandweervrijwilligers op met een P2000 pager, het communicatienetwerk voor tekstberichten. Dit systeem werkte vanaf een uur of 15.00 uur niet meer. Rond een uur 21.00 waren de systemen weer functioneel en konden hulpverleners weer op de gebruikelijke manier gealarmeerd worden.

- Advertisement -

Het alarmeren van hulpverleners werd tijdens de storing onder andere via portofoon of handmatige berichten alsnog gerealiseerd. Of hierdoor vertragingen zijn ontstaan is niet bekend.

Vaker storingen

Het communicatienetwerk C2000 en P2000 krijgt steeds vaker te maken met storingen of verstoringen. Zo hebben zonnepanelen invloed op het bereik van de C2000 portofoons, waarmee onderling en met de meldkamer wordt gesproken. De omvormers onder de panelen zorgen voor verstoringen van het signaal. Hierdoor raken eenheden op straat soms de verbinding met de meldkamer kwijt.

Het ministerie heeft al aangegeven dat er wordt gezocht naar een nieuw netwerk genaamd NOOVA. Het netwerk C2000 loopt tegen het eind van zijn levensduur en wordt dus vervangen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Eind van dit jaar ook elektrische fietsen op rollerbank

Mensen die in het bezit zijn van een elektrische fiets en deze hebben opgevoerd omdat de snelheid van...

Minderjarige aangehouden voor dreigementen aan Emmaus College Rotterdam Oosterflank

Rotterdam - Maandagochtend is er een minderjarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor een bedreiging van een school via...

Politie treft hennepkwekerij aan in woning van Polanenpark in Wassenaar

Wassenaar - Dinsdagavond rond half negen kwam de politie aan bij de woning op de van Polanenpark in...

Vlam in de pan op de Middelweg in Wassenaar

Wassenaar - Zaterdagavond iets over zeven uur werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar een woningbrand op de Middelweg in...