Meldkamers kampten met P2000-storing

Date:

Deel bericht:

Meldkamers in geheel Nederland hebben donderdagmiddag en avond te kampen gehad met storingen in het meldkamer systeem. Door de storing was het niet mogelijk om op de gebruikelijke manier ambulances of brandweerwagens op te roepen. De storing zat onder andere in het P2000 systeem.

Meldkamers roepen bijvoorbeeld brandweervrijwilligers op met een P2000 pager, het communicatienetwerk voor tekstberichten. Dit systeem werkte vanaf een uur of 15.00 uur niet meer. Rond een uur 21.00 waren de systemen weer functioneel en konden hulpverleners weer op de gebruikelijke manier gealarmeerd worden.

- Advertisement -

Het alarmeren van hulpverleners werd tijdens de storing onder andere via portofoon of handmatige berichten alsnog gerealiseerd. Of hierdoor vertragingen zijn ontstaan is niet bekend.

Vaker storingen

Het communicatienetwerk C2000 en P2000 krijgt steeds vaker te maken met storingen of verstoringen. Zo hebben zonnepanelen invloed op het bereik van de C2000 portofoons, waarmee onderling en met de meldkamer wordt gesproken. De omvormers onder de panelen zorgen voor verstoringen van het signaal. Hierdoor raken eenheden op straat soms de verbinding met de meldkamer kwijt.

Het ministerie heeft al aangegeven dat er wordt gezocht naar een nieuw netwerk genaamd NOOVA. Het netwerk C2000 loopt tegen het eind van zijn levensduur en wordt dus vervangen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...