OM start twee onderzoeken na neerschieten man in Den Hoorn

Date:

Deel bericht:

Er zijn twee onderzoeken gestart naar het incident woensdag in Den Hoorn, waarbij een man werd neergeschoten door een politieagent. Het ene onderzoek richt zich op het schieten door de agent, het andere op het gedrag van de verdachte. Vlak voor de aanhouding van de man raakte een agent gewond.

Woensdag rond het middaguur wilde de politie de bestuurder van een auto, een grijze jeep met Frans kenteken, staande houden vanwege gevaarlijk rijgedrag op de snelweg bij Barendrecht. Toen de bestuurder het stopteken negeerde, zette de politie de achtervolging in.

- Advertisement -

Bij Den Hoorn verliet de auto de snelweg en werd de achtervolging  vervolgd in de bebouwde kom. Uiteindelijk heeft de politie op de man geschoten, toen die te voet op de vlucht sloeg. De man raakte gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een 25-jarige man uit Algerije, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij verblijft nog in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

Onderzoek schieten
Omdat de man bij het schieten gewond is geraakt (hij werd geraakt in de buikstreek) doet de Rijksrecherche onderzoek naar het vuurwapengebruik door de agent.

De Rijksrecherche is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand (zwaar)gewond raakt of overlijdt.

Agent gewond
Naast dit onderzoek door de Rijksrecherche naar het schieten, onderzoekt de politie wat er daarvoor is gebeurd. Bij de aanhouding van de verdachte is een agent gewond geraakt. De verdachte zou met zijn auto achteruit op deze agent zijn ingereden en wordt verdacht van poging doodslag.

Bij de achtervolging en aanhouding waren agenten van de eenheid Rotterdam betrokken, maar omdat het eindigde in Den Hoorn wordt dit onderzoek gedaan door de recherche van de eenheid Den Haag.

Oproep beelden
De recherche zoekt beelden van de rit die verdachte heeft gemaakt voorafgaand aan het schietincident. Het is namelijk onduidelijk welke weg de grijze jeep met Frans kenteken heeft afgelegd voordat hij bij Barendrecht werd gezien.

Heeft u de auto zien rijden of heeft u andere informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld dashcambeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-884 of stuur de beelden in via de website van de politie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Politie houdt vijf verdachten aan na vondst van 21.000 joints in bedrijfspand

Den Hoorn - De politie heeft vijf personen aangehouden voor het produceren van zeker 21.000 joints. De drugs...

Drugs, vuurwapens en aanhoudingen in Zoetermeer en Den Hoorn

Zoetermeer - In de vroege ochtend van dinsdag 28 september heeft de politie vijf verdachten aangehouden op verdenking...