Brandweer uren bezig met brandende lading vuilniswagen Evenaar Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer is zaterdagmorgen uren lang bezig geweest met een blussen van een brand in een vuilniswagen op de Evenaar in Rotterdam. De lading van de vrachtwagen bestond uit karton en kwam niet meer zelfstandig de vuilniswagen uit.

De brand ontstond op het Moermanskpad terwijl de chauffeur bezig was met het ophalen van karton. Terwijl deze werd samengeperst begon de lading te branden waarop de chauffeur besloot om de wijk uit rijden. Met flinke vlammen achter zich wist hij de vuilniswagen te parkeren op het fietspad langs de Evenaar. Daar probeerde hij nog tevergeefs de lading te dumpen.

- Advertisement -

De klep ging helaas niet meer open, en de motor van de wagen viel uit. De brandweer kon urenlang alleen de lading koeling. Pas nadat er met twee knijpwagens de klep geopend kon worden kon de lading eruit worden gehaald.

Het bergen van de vuilniswagen gaat nog uren duren. De wagen rijd niet meer en is door de brand fors beschadigd geraakt. Zo zijn alle hydrauliekslangen aan de achterzijde kapot gegaan.

De Evenaar is voor doorgaand verkeer gestremd.

©Stephan Sanders
©Stephan Sanders
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...