Basisschool de Vuurvogel met 200 leerlingen ontruimd na brand Zwanenhoek Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Rond 12:45 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in Basisschool de Vuurvogel aan de Zwanenhoek. In de toiletten zou brand zijn ontstaan. De BHV-ers startten direct de ontruiming en deden een eerste bluspoging.

In de ochtend had de school heel toevallig nog een brandoefening. Zij hadden nooit gedacht dat het een paar uur later voor het ‘eggie’ moest. Alle 200 leerlingen en het personeel hebben het pand kunnen verlaten. De brandweer was er snel bij om uitbreiding te voorkomen. Zij hebben alle ramen en deuren open gezet en met een ventilator het pand geventileerd.

- Advertisement -

Sommige kinderen vonden alles heel indrukwekkend: een echte brand op school, met brandweer erbij. Maar ook een aantal leerlingen die het toch allemaal even heel erg spannend vonden worden. Sommige hadden de vlammen gezien. De ouders hebben de kinderen opgehaald van school. Burgemeester Foort van Oosten is ook in de middag even komen kijken, en gesproken met de BHV-ers en kinderen.

De politie gaat uit van brandstichting. De Forensische Opsporing (FO) zal woensdag onderzoek gaan doen om erachter te komen wat de precieze oorzaak van de brand was, en of het inderdaad om brandstichting gaat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man wil invoegen maar raakt met auto te water Dierensteinweg Barendrecht

Barendrecht - Een man is zaterdagochtend op de Dierensteinweg in Barendrecht met zijn auto te water geraakt. De...

Man (32) na aanhouding met stroomstootwapen overleden ‘s-Gravenweg Rotterdam

Rotterdam - Een 32-jarige man is afgelopen nacht overleden nadat hij op de 's-Gravenweg in Rotterdam is aangehouden...

Verwarde man gereanimeerd na inzet van taser door politie ‘s-Gravenweg Rotterdam

Rotterdam - Een verwarde man welke tijdens zijn aanhouding is getaserd door de politie is kort erna op...

Explosie bij voordeur van woning Maasdamsestraat Schiedam

Schiedam - Bij een woning in de Maasdamsestraat in Schiedam is afgelopen nacht iets voor 03.00 uur een...