Basisschool de Vuurvogel met 200 leerlingen ontruimd na brand Zwanenhoek Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Rond 12:45 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in Basisschool de Vuurvogel aan de Zwanenhoek. In de toiletten zou brand zijn ontstaan. De BHV-ers startten direct de ontruiming en deden een eerste bluspoging.

In de ochtend had de school heel toevallig nog een brandoefening. Zij hadden nooit gedacht dat het een paar uur later voor het ‘eggie’ moest. Alle 200 leerlingen en het personeel hebben het pand kunnen verlaten. De brandweer was er snel bij om uitbreiding te voorkomen. Zij hebben alle ramen en deuren open gezet en met een ventilator het pand geventileerd.

- Advertisement -

Sommige kinderen vonden alles heel indrukwekkend: een echte brand op school, met brandweer erbij. Maar ook een aantal leerlingen die het toch allemaal even heel erg spannend vonden worden. Sommige hadden de vlammen gezien. De ouders hebben de kinderen opgehaald van school. Burgemeester Foort van Oosten is ook in de middag even komen kijken, en gesproken met de BHV-ers en kinderen.

De politie gaat uit van brandstichting. De Forensische Opsporing (FO) zal woensdag onderzoek gaan doen om erachter te komen wat de precieze oorzaak van de brand was, en of het inderdaad om brandstichting gaat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jerrycans met restjes benzine zorgen voor brandweerinzet Schooleksterhoek Spijkenisse

Spijkenisse - Dinsdagavond om 19:52 uur is er een melding binnengekomen van een mogelijke gaslucht in een portiek...

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....