Eind van dit jaar ook elektrische fietsen op rollerbank

Date:

Deel bericht:

Mensen die in het bezit zijn van een elektrische fiets en deze hebben opgevoerd omdat de snelheid van 25 kilometer per uur niet genoeg was kunnen eind van dit jaar ook op de rollerbank worden gezet. Justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft dat laten weten tijdens een debat over verkeersveiligheid.

Het opvoeren van een elektrische fiets brengt behoorlijk wat veiligheidsrisico’s met zich mee. Zo dragen e-bikers niet altijd een helm en rijden er ook veel jongere kinderen op. Omdat de snelheid wordt onderschat zijn ze vaker betrokken bij aanrijdingen en raken ze ook zwaargewond.

- Advertisement -

De minister benadrukt dat opvoeren niet verboden is, echter mag de fiets dan niet meer de weg op. Tijdens de nieuwe controles kan ook worden vastgesteld of er wel getrapt moet worden op de fiets. Naast de reguliere e-bikes kunnen ook gebruikers van een speedpedelec worden gecontroleerd.

Als blijkt dat een e-bike opgevoerd kan er een boete van 290 euro worden opgelegd en de e-bike kan in beslag worden genomen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Hellevoetsluis - Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat...

37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Boerengatbrug Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op zondag 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij...

Demonstranten van Extinction Rebellion bezetten Erasmusbrug

Rotterdam - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagmiddag de Erasmusbrug in beide richtingen geblokkeerd. Dat gebeurde rond het...

Twee gewonden en aanhoudingen na ruzie tussen minderjarige jongeren in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Woensdagavond 30 augustus rond 21.25 uur heeft er in een parkje van de H.S.B laan in...