Capelse brandenprikker Jhon B stak uit wraak 360 autobanden lek, dacht zelfs aan het steken van een agent

Date:

Deel bericht:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk geeist tegen de 34-jarige Capelse bandenprikker Jhon B. De man stak eind vorig jaar in november 360 banden van auto’s lek in de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel.

Auto’s, scooters en politiewagens voor de uitruk welke notabene geparkeerd stonden op het terrein van het politiebureau aan de Slotlaan vielen ten prooi aan de bandenprikker. En waarom? Volgens zijn advocaat en onderzoekers verkeerde de verdachte mogelijk in een psychose. Dat ontstond nadat hij zijn baan kwijt raakte en stopte met het gebruiken van drugs.

- Advertisement -

De Capellenaar werd door agenten al eerder herkend op basis van camerabeelden. Alleen was hij niet thuis toen ze hem van zijn bed wilden lichten. Een omstander zag de verdachte met een mes lopen in Krimpen aan den IJssel. Op de begraafplaats wisten de agenten de man vervolgens aan te houden.

De man zou zijn frustratie hebben geuit omdat hij wraak wilde nemen op de samenleving. Ook bleek dat Jhon B eraan had gedacht om een agent te steken op de binnenplaats van het politiebureau. Gelukkig kwam het niet zover, en bleef het bij materiele schade.

Naast het bandenprikken werd Jhon B. door het OM ook verdacht van het bekrassen van auto’s. De rechter vond dit echter niet aannemelijk genoeg verklaard. De rechtbank in Rotterdam komt op 15 juni met een uitspraak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gestolen Toyota C-HR in brand gestoken op parkeerplaats in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagnacht 11 september rond 0.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een auto...

Twee minderjarige meisjes proberen vrouw van tas te beroven op Onacklaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie heeft zondagmorgen twee minderjarige meisjes aangehouden nadat zij geprobeerd hebben om...

Kleine brand in struikgewas Schollevaartseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagochtend 1 september rond 10.31 uur is er brand uitgebroken in struikgewas nabij...

Kleine brand in woning Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagochtend 1 september rond 10.48 uur is er brand uitgebroken in een flatwoning...