Rechter veroordeeld 23-jarige Ruud S voor poging doodslag op zijn 6 maanden oude dochtertje Emily

Date:

Deel bericht:

De 23-jarige Ruud S. is door de rechter schuldig bevonden voor de dood van zijn 6 maanden oude dochtertje Emily. Hij krijgt 5 jaar cel opgelegd en tbs met dwangverpleging. Het meisje werd in juli vorig jaar in het huis van oma aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam met een scherp keukenmes de keel doorgesneden.

Ruud S. heeft zijn gruwelijke daad doorgegeven, hij werd ook voor het huis door agenten aangehouden. Hij had een mes verstopt totdat hij de kans kreeg om het meisje te verwonden. Uit onderzoek blijkt dat hij zo ernstig heeft gesneden dat het meisje bijna was onthoofd. De rechter vindt dat er sprake is van poging doodslag.

- Advertisement -

Het meisje is nog door een buurman samen met moeder en oma naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat alle hulp te laat was gekomen en meisje inmiddels was overleden.

Waarom hij het heeft gedaan? Volgens hem was hij onder invloed van drugs, was hij pyschotisch en geestelijk ernstig in de war. Volgens Ruud S. zou hij het meisje hebben vermoord nadat de moeder een snijdende beweging langs de hals zou hebben gemaakt. De rechter ging in deze verklaring niet mee.

De rechter vond dat moord niet was bewezen, wel dat er sprake is van poging doodslag. Omdat er sprake is van herhalingsgevaar moet hij verplicht worden behandeld. De uitspraak is gedaan door een militaire rechter. Ruud S. was in dienst van defensie en werkte als ICT-er.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...