Rechter veroordeeld 23-jarige Ruud S voor poging doodslag op zijn 6 maanden oude dochtertje Emily

Date:

Deel bericht:

De 23-jarige Ruud S. is door de rechter schuldig bevonden voor de dood van zijn 6 maanden oude dochtertje Emily. Hij krijgt 5 jaar cel opgelegd en tbs met dwangverpleging. Het meisje werd in juli vorig jaar in het huis van oma aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam met een scherp keukenmes de keel doorgesneden.

Ruud S. heeft zijn gruwelijke daad doorgegeven, hij werd ook voor het huis door agenten aangehouden. Hij had een mes verstopt totdat hij de kans kreeg om het meisje te verwonden. Uit onderzoek blijkt dat hij zo ernstig heeft gesneden dat het meisje bijna was onthoofd. De rechter vindt dat er sprake is van poging doodslag.

- Advertisement -

Het meisje is nog door een buurman samen met moeder en oma naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat alle hulp te laat was gekomen en meisje inmiddels was overleden.

Waarom hij het heeft gedaan? Volgens hem was hij onder invloed van drugs, was hij pyschotisch en geestelijk ernstig in de war. Volgens Ruud S. zou hij het meisje hebben vermoord nadat de moeder een snijdende beweging langs de hals zou hebben gemaakt. De rechter ging in deze verklaring niet mee.

De rechter vond dat moord niet was bewezen, wel dat er sprake is van poging doodslag. Omdat er sprake is van herhalingsgevaar moet hij verplicht worden behandeld. De uitspraak is gedaan door een militaire rechter. Ruud S. was in dienst van defensie en werkte als ICT-er.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...

Viertal overvalt woning Zegwaardstraat Rotterdam

Rotterdam - Vier mannen hebben afgelopen nacht een woning aan de Zegwaardstraat in Rotterdam overvallen. De politie werd...