Bijna 11.000 huishoudens zonder stroom door explosie in transformatorhuis in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Door een stroomstoring in Vlaardingen zitten bijna 10.980 woningen sinds zondagmorgen 06.49 uur zonder stroom. De brandweer rukte uit voor meerdere meldingen van personen die vastzaten in liften. Ook een verzorgingshuis zit in het getroffen gebied.

Stedin weet niet hoelang het gaat duren voordat de problemen zijn verholpen. Waardoor die precies zijn ontstaan is niet bekend. In een transformatorhuisje aan de Fazantlaan was een explosie ontstaan. Er was geen sprake van brand, maar wel sprake van schade in het gebouw.

- Advertisement -

Diverse hulpdiensten van de brandweer, politie, ambulancedienst en GHOR zijn bijeengekomen om te kijken wat ze moeten doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook een verpleeghuis zit zonder stroom, met de verwachte temperaturen die kunnen oplopen tot 29 graden kan dat een probleem worden.

Huishoudens worden geadviseerd om de koelkast en vriezer vooral gesloten te houden. De kans op ontdooien met dergelijke temperaturen is aanwezig.

In het gebied zijn inmiddels al mensen uit liften bevrijd en de verkeerslichten doen het niet. Bij de veiligheidsregio zijn nog geen grote problemen bekend. De postcodes 3135 DA tot en met 3138 HD zijn getroffen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist maakt duikboot van dure Mercedes bij oprit van snelweg A20 Vlaardingen

Vlaardingen - Een bestuurder met twee passagiers is zaterdagavond op de Westlandseweg in Vlaardingen met zijn auto het...

Twee mannen aangehouden na steekpartij Burgemeester van Lierplein Vlaardingen

Vlaardingen - Een ruzie aan het Burgemeester van Lierplein tussen twee mannen liep op 14 september zo uit...

Politie houdt 5 personen aan na melding vuurwapen Antonie Heinsiusstraat Vlaardingen

Vlaardingen - De politie heeft vijf jongens aangehouden bij een garagebox aan de Antonie Heinsiusstraat in Vlaardingen. Dit...

Explosie bij gloednieuwe winkel in centrum Vlaardingen

Vlaardingen - In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden een explosief tot ontploffing gebracht bij een...