Bijna 11.000 huishoudens zonder stroom door explosie in transformatorhuis in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Door een stroomstoring in Vlaardingen zitten bijna 10.980 woningen sinds zondagmorgen 06.49 uur zonder stroom. De brandweer rukte uit voor meerdere meldingen van personen die vastzaten in liften. Ook een verzorgingshuis zit in het getroffen gebied.

Stedin weet niet hoelang het gaat duren voordat de problemen zijn verholpen. Waardoor die precies zijn ontstaan is niet bekend. In een transformatorhuisje aan de Fazantlaan was een explosie ontstaan. Er was geen sprake van brand, maar wel sprake van schade in het gebouw.

- Advertisement -

Diverse hulpdiensten van de brandweer, politie, ambulancedienst en GHOR zijn bijeengekomen om te kijken wat ze moeten doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook een verpleeghuis zit zonder stroom, met de verwachte temperaturen die kunnen oplopen tot 29 graden kan dat een probleem worden.

Huishoudens worden geadviseerd om de koelkast en vriezer vooral gesloten te houden. De kans op ontdooien met dergelijke temperaturen is aanwezig.

In het gebied zijn inmiddels al mensen uit liften bevrijd en de verkeerslichten doen het niet. Bij de veiligheidsregio zijn nog geen grote problemen bekend. De postcodes 3135 DA tot en met 3138 HD zijn getroffen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder (59) overleden na ongeluk Galgkade Vlaardingen

Vlaardingen - Een 59-jarige motorrijder uit Schiedam is vrijdagavond rond 18.50 uur om het leven gekomen bij een...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Steekpartij aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen

Zaterdagavond rond zes uur werd een steekpartij gemeld aan de Johannes Muldersstraat in Vlaardingen. Daar hadden twee mannen...