Hulpdiensten massaal uitgerukt voor valse melding auto te water in Ridderkerk en Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Tientallen hulpverleners van de brandweer, politie, KNRM, ambulance, politie en traumahelikopter zijn zondagmorgen uitgerukt voor een melding van een mogelijke auto te water. Op twee verschillende locaties moest er worden gezocht, maar na onderzoek bleek het hele circus te zijn uitgerukt voor een valse melding.

- Advertisement -

De hulpverleners werden in eerste instantie naar de Boelewerf in Ridderkerk gestuurd. Er zou een auto te water zijn geraakt en kopje onder zijn gegaan. De brandweer rukte met twee tankautospuiten, twee duikwagens, een boot en een ladderwagen uit. Ook het Mobiel Medisch Team, een ambulance en verschillende politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Omdat de locatie onduidelijk was werd deze nogmaals uitgelopen en is er besloten om naar een andere locatie te gaan.

Een kleine 4 kilometer verderop op de Kreeksehaven in Rotterdam-IJsselmonde is er ook gezocht. Ook daar werden geen sporen aangetroffen die konden duiden op een auto te water. Alle parkeervakken stonden bijvoorbeeld nog vol, en er was ook geen gras te zien waar bijvoorbeeld een auto doorheen zou kunnen zijn gereden.

De politie was in het bezit van een kenteken van het voertuig. Er werd besloten om langs te gaan op het adres waar de tenaamgestelde woonachtig was. Daar bleek de auto keurig geparkeerd in de straat te staan. Op dat moment is de zoekactie afgeblazen en konden alle hulpverleners weer naar huis.

De politie gaat onderzoek doen om te kijken of ze de melder kunnen achterhalen. Misbruik van het alarmnummer is strafbaar en kan leiden tot een forse geldboete of een gevangenisstraf. Alle hulpverleners die waren uitgerukt waren niet inzetbaar voor andere noodoproepen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw brandje in leegstaande boerderij Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vanmorgen rond half negen opnieuw uitgerukt voor een brand in de leegstaande boerderij...

Verdachte agent van stalking ontslagen door werkgever

Rotterdam - Een medewerker van de eenheid Rotterdam die in april is aangehouden op verdenking van stalking, wordt...

Handgranaat in speeltuin was echt, nu bekladding op de deur Groepstraat Rotterdam

Op de deur van een portiek aan de Groepstraat in Rotterdam is een tekst gespoten om geld te...

Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Rotterdam - Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de...