Verdachte (18) aangehouden na explosie Korhaanstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdagavond rond half twaalf is als gevolg van zwaar vuurwerk een ruit van een woning opgeblazen. De bewoonster, die net achter het raam op de bank lag, kreeg meerdere glasscherven over zich heen, maar raakte wonderwel niet gewond. Later die nacht is een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. 

De 43-jarige bewoonster lag woensdagavond 23.30 uur op de bank, net achter het raam, toen een enorme knal klonk en de ruit in stukken uiteen spatte. Als door een wonder is de vrouw niet door de rondvliegende glasscherven geraakt. Ondanks dat de glasscherven door de hele woonkamer en aangrenzende kamer vlogen, is ook de dochter des huizes niet geraakt.

- Advertisement -

Lees ook: Explosie vernield ruit van woning Korhaanstraat Rotterdam

Getuigen zagen na de explosie twee verdachten wegrennen in de richting van Wielewaalstraat en daarna het Zuiderpark. Agenten zijn direct in de omgeving met het opgegeven signalement gaan zoeken. Ook is direct gekeken of er beschikbare camerabeelden waren. Er is gesproken met getuigen en de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Veiligheid kwamen sporenonderzoek doen.

Omstreeks half 5 ‘s nachts is een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De aanleiding ligt mogelijk in een ruzie tussen jeugdigen.

Gevaar
Het risico op verwondingen of erger bij explosies is enorm. Er zijn tot nu toe gelukkig nog weinig gewonden gevallen bij de explosies, maar kijkend naar de wijze waarop explosies hebben plaatsgevonden en de ravage die zij aanrichten is dat eigenlijk een wonder. Er is de politie alles aan gelegen om te voorkomen dat er wel een keer zwaargewonden vallen. De politie werkt met man en macht aan het voorkomen van nieuwe explosies, maar daar is de hulp van burgers heel hard bij nodig. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezig houden met explosies of voorbereidende handelingen, handel in zwaar vuurwerk, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mercedes vliegt in brand na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 25 september rond 12.15 uur is een auto in brand gevlogen na aan het veroorzaken...

Kinderen vinden handgranaat en gooien ermee over Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond rond 18.45 uur een "handgranaat" aangetroffen in een speeltuin aan...

Leegstaande 17e eeuwse boerderij verwoest door zeer grote brand Pascalweg Rotterdam-Lombardijen

Rotterdam - Een 17e eeuwse boerderij is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand. Rond 03.00...

Fremantle Highway aangekomen in Rotterdamse haven

Europoort Rotterdam - Zaterdagochtend 23 september rond 10.01 uur is de Fremantle Highway aangekomen in de Rotterdamse Haven....