Actiegroep Extinction Rebellion kondigt ‘permanente blokkade’ A12 aan

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft tijdens een persconferentie boven de A12/Utrechtsebaan een nieuwe blokkade aangekondigd. Zij kondigen daarbij aan de A12 permanent te willen blokkeren tot hun eis is ingewilligd.

De groep wil starten met de ‘permanente blokkade’ op 9 september, even voor Prinsjesdag. Ze verwachten een dusdanig hoge opkomst dat de demonstranten niet weggehaald kunnen worden. Als het wel gebeurt, dan willen ze iedere volgende dag weer terugkomen.

- Advertisement -

De reden voor de blokkade is dezelfde als tijdens de eerdere blokkades: ze eisen van de regering dat er wordt gestopt met het verstrekken van subsidies aan bedrijven in de fossiele industrie. Volgens de actiegroep moet er nu actie worden ondernomen.

Aanhoudingen
Na de aankondiging was een kleine groep actievoerders de A12 opgegaan om de tekst ‘stop fossiele subsidies’ te spuiten op de tunnelwanden. De politie laat weten dat er zeven actievoerders zijn aangehouden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Tweehonderd aanhoudingen na derde blokkadedag op A12 in Den Haag

Den Haag - Maandag 11 september hebben actievoerders van Extinction Rebellion voor de derde dag op rij de...

Utrechtsebaan in Den Haag voor tweede dag op rij geblokkeerd

Den Haag - Zondag 10 september hebben klimaatactivisten van actiegroep Extinction Rebellion voor de tweede dag op rij...

Mogelijke bezetting A12 Den Haag door klimaatactivisten, gemeente doet oproep vooral met fiets of OV te reizen

Den Haag - Zaterdag 9 september zal verkeer in Den Haag vermoedelijk weer te maken krijgen met wegafsluitingen...

Dode na schietpartij op straat Laan van Wateringse Veld Den Haag

Den Haag - Een persoon is maandagavond overleden na een schietpartij op de Laan van Wateringse Veld in...