Politie houdt drie verdachten aan voor explosie bij coffeeshop Witte de Withstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft de afgelopen weken drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de explosie op een coffeeshop aan de Witte de Withstraat in Rotterdam in de nacht van 30 april op 1 mei. Eerder werd al een 28-jarige man aangehouden voor een brandstichting op dezelfde coffeeshop op 13 april. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In de nacht van zondag 30 april op maandag 1 mei vond er een explosie plaats op een coffeeshop aan de Witte de Withstraat. Dat gebeurde rond 4.30 uur. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. Wel was er materiele schade: het rolluik wat voor de deur zat, was ontzet. Een verdachte sloeg op de vlucht.

- Advertisement -

Aanhoudingen explosie
De opsporing van district Stad deed de afgelopen tijd onderzoek naar de achtergronden en personen die een rol hebben gespeeld. In dit onderzoek kwamen drie verdachten naar voren die de afgelopen weken zijn aangehouden. Op 6 juni werd in haar woning in Oosterhout een 20-jarige vrouw aangehouden. Op 20 juni zijn nog twee verdachten aangehouden; een 18-jarige man is aangehouden in zijn woning in Breda, in een hotel in Gilze is een 29-jarige man uit Breda aangehouden. Vrijdag 23 juni 2023 zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat de verdachten voor nog tenminste 14 dagen in bewaring gaan.

Eerdere brandstichting
Voorafgaand aan de explosie, op 13 april, vond er brandstichting plaats op dezelfde coffeeshop. De brand ontstond even na 03.00 uur en de coffeeshop was op dat moment gesloten. Alerte getuigen voorkwamen erger en blusten het brandje kort nadat het was aangestoken. Kort erna troffen agenten een jerrycan en zwaar vuurwerk aan dat niet tot ontploffing was gebracht. Explosievenexperts kwamen ter plaatse om het veilig te kunnen verwijderen. Dit had heel anders kunnen aflopen met veel meer schade of erger. Voor deze brandstichting werd eerder een 28-jarige Amsterdammer aangehouden. De politie sluit niet uit dat de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...

Politie deelt naam en foto vermist tienermeisje, voor het laatst gezien bij kermis Rotterdam

Leidschendam, Rotterdam - De Politie vraagt mensen uit te kijken naar de 15-jarige Lusmary Lusita Fermina (roepnaam Loes)...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...