Zeer grote uitslaande brand in bouwmarkt Buurman Keileweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een bouwmarkt aan de Keileweg in Rotterdam is woensdagmorgen rond 07.30 uur een grote uitslaande brand uitgebroken. Vrijwel direct na het uitbreken van de brand was er sprake van een heel veel zwarte rook die opsteeg uit het pand. Binnen een mum van tijd stond het gehele pand in brand.

Bij aankomst van de brandweer was er geen redden meer. De inzet was dan ook om overslag te voorkomen, en het pand zelf gecontroleerd te laten uitbranden. De  Leen Bakker en de Praxis aan de overzijde moesten worden natgehouden. Het vuur was zo heet dat enkele ruiten van de showroom braken.

- Advertisement -

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand met GRIP 1 en liet een extra peloton ter plaatse komen. Daarin zaten meerdere redvoertuigen om de brand van bovenaf te bestrijden en meer dan acht tankautospuiten.

Vanwege de forse rookontwikkeling die in de richting van Rotterdam-Centrum trok, stuurde de Veiigheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL-alert uit. Deze werd ontvangen door mensen tot in Capelle aan den IJssel. Iedereen die last had van de rook of stank is geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Vermoedelijk waren er werkzaamheden bezig, op het moment van het uitbreken van de brand waren er medewerkers in het pand aanwezig. Voor zover bekend zijn zij allemaal ongedeerd uit het pand gekomen.

Werkplaats

Het bedrijf Buurman Rotterdam is een circulair bedrijf, dat bouwmaterialen van hout een tweede leven geeft. Zo ligt er ook hout van gekapte bomen uit de stad. Daarnaast kan iedereen een werkbank huren of een cursus houtbewerken volgen.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...

Brandweer uren bezig met “vreemd” luchtje in riool Ridderkerk

Ridderkerk - In de omgeving van de Kerkweg in Ridderkerk is opnieuw melding gemaakt van stankoverlast. Eerder deze...

Poging tot Overval op Bedrijfspand in Rotterdam-Overschie

Rotterdam - Vrijdagavond rond 17:15 uur heeft een groep van vier of vijf mannen geprobeerd een bedrijfspand aan de...

Veel schade na uitslaande brand Spavoorde Spijkenisse

Spijkenisse - Vrijdagavond 17 mei rond 18.48 uur is er een uitslaande brand uitgebroken in een slaapkamer van...