Agenten niet vervolgd voor dood van man in Rhoon na inzet taser

Date:

Deel bericht:

Rhoon – Agenten die betrokken waren bij de aanhouding van een man in Rhoon en onderweg naar het ziekenhuis een hartaanval kreeg na aangehouden te zijn met een taser worden niet vervolgd voor de dood van de man. Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat de agenten hebben gehandeld volgens het boekje.

De politie hield vorig jaar in september de man aan nadat hij op straat agressief en verward gedrag vertoonde. Hij stond te schreeuwen op de Zwaluwlaan en luisterde niet naar de agenten. Die zagen zich genoodzaakt om de taser in te zetten om tot bedaren te brengen. Toen ook dat niet lukte, werd de politiehond ingezet. Hij raakte gewond en onderweg naar het ziekenhuis kreeg hij een hartstilstand.

- Advertisement -

Uit onderzoekt blijkt dat de hartaanval mogelijk is veroorzaakt door het cocaïne-gebruik van de man. Of de inzet van een taser daarbij een rol heeft gespeeld is niet bekend en ook niet met zekerheid vast te stellen. De Rijksrecherche heeft gekeken naar het handelen van de agenten, en daaruit blijkt dat de regels voor het gebruik en de inzet van het taserwapen zijn opgevolgd.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrouw rijdt met auto het water in Oudeweg Rhoon

Rhoon - Een vrouw is vrijdagmiddag met haar auto een sloot ingereden. Het ongeluk gebeurde op de Oudeweg...

Jongen (15) gewond na steekpartij in Rhoon, drie minderjarigen aangehouden

Rhoon - Donderdagvond 10 augustus heeft er een steekincident plaatsgevonden aan de Anthony van Hobokenstraat. Hierbij is een...

Gewonden na aanrijding tussen politieauto en auto Groene Kruisweg Rhoon (video)

Rhoon - Op de kruising Rivierweg met de Groene Kruisweg heeft donderdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij een politieauto...

Man rijdt met brommobiel bijna de sloot in Veerweg Rhoon

Rhoon - Een man is woensdagmiddag met zijn brommobiel bijna het water in gereden. Dit gebeurde aan de...