Voorbijganger hoort hulpgeroep en vindt man in water onder aan dijk

Date:

Deel bericht:

Maassluis – Een fietser heeft zondagochtend 2 juli rond 04:00 uur een 32-jarige man aangetroffen in het water onderaan de dijk aan de Westlandseweg in Maassluis. De fietser was onderweg naar huis en hoorde iemand om hulp roepen, hij keerde om en ging kijken waar het hulpgeroep vandaan kwam. Vervolgens zag hij een spoor in het hoge gras, toen hij dat spoor volgde zag hij onderaan de dijk een man in het water liggen.

De eerste melding kwam rond 03:30 uur binnen op de 112-meldkamer, de man die in het water lag belde zelf naar 112. Echter was hij moeilijk tot niet te verstaan en kon de meldkamer geen informatie krijgen over zijn locatie en wat er aan de hand was. Terwijl de meldkamer aan het uitlopen was wat er met de 112-beller aan de hand was, kwam de 112-melding al binnen van de fietser die de man had aangetroffen.

- Advertisement -

Agenten van de eenheid Den Haag waren vanwege een andere melding al in de buurt van het incident en waren als eerste ter plaatse. Enkel het hoofd van de man lag nog uit het water. De man is uit het water gehaald. Agenten zagen geen zichtbaar letsel bij hem, wel was de man verminderd aanspreekbaar.

Ook de brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Met behulp van een hoogwerker hebben de hulpdiensten het slachtoffer bovenop de dijk gekregen. Vervolgens is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Brandweerlieden zijn in het water gegaan om te controleren of er nog andere mensen in het water lagen. Dat bleek gelukkig niet het geval.

De politie laat weten dat het onduidelijk is hoe de 32-jarige man uit Zandvoort onderaan de dijk in het water terecht is gekomen. ‘We gaan met de man in gesprek over het incident. We hopen dat hij zelf kan vertellen over hoe hij onderaan de dijk terecht is gekomen’, vervolgt de politiewoordvoerder.

Foto’s: Jay Koek – 112Maasmedia

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond gevonden onder aan trap van brug Cornelis van der Lelylaan Maassluis

Maassluis - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond aangetroffen onderaan een trap van...

Vrouw overleed aan natuurlijke dood in woning Hudson Maassluis

Maassluis - De vrouw welke dinsdagmorgen om het leven kwamen in een woning aan de Hudson in Maassluis...

Motorrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag na ernstig ongeluk Westlandseweg Maassluis

Maassluis - De 27-jarige motorrijder uit Pijnacker welke dinsdagavond een 7-jarig jongetje schepte op de Westlandseweg in Maassluis...

Politie doet onderzoek na aantreffen van overleden vrouw Hudson Maassluis

Maassluis - De politie is een onderzoek gestart naar de dood van een overleden vrouw aan de Hudson...