Politie houdt twee verdachten aan voor explosies in Amsterdam: Ook link met Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Amsterdam – De recherche heeft vanmorgen twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar vier explosies én een brandstichting in Amsterdam-Noord van begin juni. De incidenten vonden zondagnacht 5 juni en de avond daarvoor allemaal kort na en niet ver van elkaar plaats. Met een mogelijke samenhang tussen de zaken werd daarom direct rekening gehouden. Vermoedelijk zijn er naast deze twee verdachten ook andere personen bij de incidenten betrokken en de recherche loopt onder andere een mogelijke link met Amsterdam-Zuidoost en Rotterdam uit.

De aangehouden verdachten betreffen mannen uit Amsterdam en zijn 21 en 27 jaar oud. Het onderzoek waarin zij als naar verdachten naar voren zijn gekomen richt zich voor nu op de volgende incidenten:

- Advertisement -
  • Explosie bij woning op de Werengouw, zondagavond 4 juni rond 22.00 uur;
  • Explosie bij woning op de Urkstraat, zondagnacht 5 juni rond 03.15 uur;
  • Explosie in trapportaal van appartementencomplex op de Beemsterstraat, zondagnacht 5 juni rond 03.30 uur;
  • Brandstichting van auto op de IJdoornlaan, zondagnacht 5 juni rond 03.45 uur;
  • Explosie bij woning op de Werengouw, zondagnacht 5 juni rond 04.15 uur

In alle vijf de zaken bleef het bij materiele schade en vielen er geen gewonden. De impact van dit soort incidenten op buurten en hun bewoners is echter vaak groot.

Eerdere aanhouding
Naar aanleiding van de explosies hielden agenten nog diezelfde zondagnacht een verdachte aan. Deze man werd kort daarna weer heengezonden en is vanmorgen opnieuw aangehouden als verdachte.

Verdenkingen tegen verdachten
Over de precieze verdenkingen tegen de aangehouden verdachten deelt de politie op dit moment geen verdere informatie. Dit geldt daarnaast voor de mogelijke link met Amsterdam Zuidoost en  Rotterdam: in belang van het onderzoek kan ook hier niet verder op in worden gegaan. Na de twee aanhoudingen gaat het onderzoek in volle gang verder en andere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Dode na brand in appartement

Amsterdam - Bij een brand in een woning aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam is donderdagavond een dode...

Opnieuw explosie bij geldwisselkantoor Suri-Change Amsterdam

Amsterdam - Opnieuw heeft er een ontploffing plaatsgevonden bij een geldwisselkantoor van het bedrijf Suri-Change. Rond 03.45 uur...

Vrouw overleden schietpartij in portiek De Wittenstraat Amsterdam

Amsterdam - Een vrouw is donderdagochtend in een trapportiek aan de De Wittenstraat in Amsterdam doodgeschoten. Het slachtoffer...

Politie schiet gericht op minderjarige overvallers Gooioord Amsterdam

Amsterdam - Politieagenten hebben woensdagavond na een woningoverval aan het Gooioord in Amsterdam gericht geschoten op drie minderjarige...