Stroomstoring treft 4500 huishoudens in Rotterdam-Delfshaven; herstelwerkzaamheden in volle gang

Date:

Deel bericht:

Rotterdam-Delfshaven – In de wijk Rotterdam-Delfshaven worden zo’n 4500 huishoudens geconfronteerd met een plotselinge stroomstoring, waardoor ze genoodzaakt zijn om kaarsjes en zaklampen te gebruiken om zich te verlichten. De exacte oorzaak van de storing is op dit moment nog onbekend en de netbeheerder Stedin is druk bezig met het herstellen van de elektriciteitsvoorziening. De getroffen gebieden, met name de omgeving van de Willem Buytewechstraat en Lloydkwartier, worden getroffen door dit ongemak.

De stroomstoring begon maandagavond rond 22.50 uur en heeft geleid tot een abrupte onderbreking van de elektriciteit in het getroffen gebied. Bewoners hebben snel gereageerd door alternatieve verlichtingsbronnen te gebruiken, zoals kaarsen en zaklampen, om hun huizen enigszins te verlichten. Naast de huishoudens hebben ook de verkeerslichten in de buurt hun functionaliteit verloren, verkeersproblemen voordoen zich op dit moment niet. Ook het tramverkeer rijdt nog.

- Advertisement -

Netbeheerder Stedin is ter plaatse en heeft monteurs ingezet om de oorzaak van de storing te achterhalen en zo snel mogelijk te verhelpen. Hoewel het exacte tijdsbestek voor het herstel nog onzeker is, verzekert Stedin de bewoners dat er hard wordt gewerkt om de elektriciteit weer operationeel te krijgen en de getroffen huishoudens te voorzien van een betrouwbare stroomvoorziening.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kind zwaargewond na val van balkon van der Helmstraat Rotterdam

Rotterdam - Een kind is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat deze van een balkon op de derde verdieping aan...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval op woning ‘s-Gravenweg Rotterdam

Rotterdam - Op de 's-Gravenweg in Rotterdam heeft er omstreeks 10:32 een woningoverval plaatsgevonden. Hier zouden minstens twee...

Explosie vernielt ruit van woning Josephstraat Rotterdam

Rotterdam - Bewoners van de Josephstraat in Rotterdam zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een harde knal. Rond 04.30...