Politie sluit overeenkomst voor levering nieuwe waterwerpers

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De politie heeft een overeenkomst gesloten met Ziegler voor de levering van zes nieuwe waterwerpers. De Nederlandse waterkanonnen waren al enige tijd uit gebruik genomen.

De Politie gebruikt waterwerpers bij ongeregeldheden. De waterstraal wordt gebruikt om op te treden bij mensenmassa’s als de openbare orde en veiligheid in geding zijn. Denk daarbij aan situaties als uit de hand gelopen demonstraties of voetbalrellen.

- Advertisement -

De waterwerpers die de Nederlandse politie had, zijn inmiddels al enige tijd buiten gebruik. Aanleiding zou een ontwerpfout zijn, waardoor banden klapten. Dit resulteerde al in gehoorschade bij tenminste een agent. Gedurende de periode dat de Nederlandse waterkanonnen niet gebruikt konden worden, werd gebruik gemaakt van de voertuigen uit Duitsland en België.

Maandag 17 juli werd bekend dat Ziegler en de Nederlandse Politie een overeenkomst hebben gesloten voor de levering van zes nieuwe waterwerpers. Deze zullen in 2024 en 2025 worden opgeleverd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Hellevoetsluis - Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat...

37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Boerengatbrug Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op zondag 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij...

Demonstranten van Extinction Rebellion bezetten Erasmusbrug

Rotterdam - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagmiddag de Erasmusbrug in beide richtingen geblokkeerd. Dat gebeurde rond het...

Twee gewonden en aanhoudingen na ruzie tussen minderjarige jongeren in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Woensdagavond 30 augustus rond 21.25 uur heeft er in een parkje van de H.S.B laan in...