Politie ontdekt grote hennepkwekerij in Rotterdam Het Lage Land, twee verdachten gearresteerd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een bedrijfspand aan de Hantje de Jonghstraat in het Lage Land heeft de politie een omvangrijke hennepkwekerij ontdekt. Bij de inval werden twee verdachten gearresteerd en een aanzienlijke hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Bovendien werden ruim 8,5 kilogram aan henneptoppen gevonden die aan het drogen waren. De politie zal het pand ontruimen en heeft ook een voertuig in beslag genomen.

Na een langdurig onderzoek naar mogelijke illegale activiteiten in het bedrijfspand, heeft de politie vandaag een succesvolle inval uitgevoerd. Bij het betreden van het pand werden de autoriteiten geconfronteerd met een professioneel opgezette hennepkwekerij. De twee verdachten, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zijn ter plaatse aangehouden en worden verhoord.

- Advertisement -
Henneptoppen

Bij het doorzoeken van de kwekerij trof de politie een grote hoeveelheid henneptoppen aan. Deze toppen, met een totaal gewicht van meer dan 8,5 kilogram, werden op dat moment gedroogd. Daarnaast werd er een aanzienlijke hoeveelheid contant geld aangetroffen, waarvan de waarde oploopt tot meer dan 16.000 euro. De politie vermoedt dat het geld afkomstig is van de verkoop van de illegale drugs en heeft het om deze reden in beslag genomen.

Na de ontdekking van de hennepkwekerij zal de politie het bedrijfspand ontruimen om verdere overtredingen te voorkomen. De ontmanteling zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen vanwege de omvang van de kwekerij. Tevens is een voertuig, vermoedelijk gebruikt voor het vervoer van de drugs of andere criminele activiteiten, in beslag genomen als onderdeel van het lopende onderzoek.

Criminele activiteiten

De politie benadrukt de ernstige gevolgen van illegale hennepteelt en drugshandel voor de samenleving. Het bestrijden van dergelijke criminele activiteiten blijft een prioriteit en de autoriteiten zetten zich in om de veiligheid en leefbaarheid in de stad te waarborgen. Het onderzoek naar deze zaak zal dan ook voortgezet worden om mogelijke connecties met georganiseerde criminaliteit aan het licht te brengen.

De verdachten zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie, waar zij verantwoording moeten afleggen voor hun vermeende misdaden. De politie sluit verdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit en roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij in tram 1e Middellandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een tram op de 1e Middellandstraat...

Baasje laat hond uit in Rotterdam met gigantische open tumor, hond ingeslapen

Rotterdam - De politie heeft zaterdagmorgen een hond in beslag genomen en helaas moeten laten inslapen. De hond...

Drie aanhoudingen na slippartij door lachgasgebruik onder het rijden

Rotterdam - Zondagochtend 12 mei rond 8.10 uur trok een automobilist de aandacht van agenten die op dat...

Magneetvisser vindt handgranaat uit WOII in de Rotte in Rotterdam

Rotterdam - Een magneetvisser heeft zaterdagavond in de Rotte langs de Linker Rottekade in Rotterdam een handgranaat aangetroffen....