Politie ontdekt grote hennepkwekerij in Rotterdam Het Lage Land, twee verdachten gearresteerd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een bedrijfspand aan de Hantje de Jonghstraat in het Lage Land heeft de politie een omvangrijke hennepkwekerij ontdekt. Bij de inval werden twee verdachten gearresteerd en een aanzienlijke hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Bovendien werden ruim 8,5 kilogram aan henneptoppen gevonden die aan het drogen waren. De politie zal het pand ontruimen en heeft ook een voertuig in beslag genomen.

Na een langdurig onderzoek naar mogelijke illegale activiteiten in het bedrijfspand, heeft de politie vandaag een succesvolle inval uitgevoerd. Bij het betreden van het pand werden de autoriteiten geconfronteerd met een professioneel opgezette hennepkwekerij. De twee verdachten, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, zijn ter plaatse aangehouden en worden verhoord.

- Advertisement -
Henneptoppen

Bij het doorzoeken van de kwekerij trof de politie een grote hoeveelheid henneptoppen aan. Deze toppen, met een totaal gewicht van meer dan 8,5 kilogram, werden op dat moment gedroogd. Daarnaast werd er een aanzienlijke hoeveelheid contant geld aangetroffen, waarvan de waarde oploopt tot meer dan 16.000 euro. De politie vermoedt dat het geld afkomstig is van de verkoop van de illegale drugs en heeft het om deze reden in beslag genomen.

Na de ontdekking van de hennepkwekerij zal de politie het bedrijfspand ontruimen om verdere overtredingen te voorkomen. De ontmanteling zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen vanwege de omvang van de kwekerij. Tevens is een voertuig, vermoedelijk gebruikt voor het vervoer van de drugs of andere criminele activiteiten, in beslag genomen als onderdeel van het lopende onderzoek.

Criminele activiteiten

De politie benadrukt de ernstige gevolgen van illegale hennepteelt en drugshandel voor de samenleving. Het bestrijden van dergelijke criminele activiteiten blijft een prioriteit en de autoriteiten zetten zich in om de veiligheid en leefbaarheid in de stad te waarborgen. Het onderzoek naar deze zaak zal dan ook voortgezet worden om mogelijke connecties met georganiseerde criminaliteit aan het licht te brengen.

De verdachten zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie, waar zij verantwoording moeten afleggen voor hun vermeende misdaden. De politie sluit verdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit en roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...

Mercedes vliegt in brand na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 25 september rond 12.15 uur is een auto in brand gevlogen na aan het veroorzaken...

Kinderen vinden handgranaat en gooien ermee over Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond rond 18.45 uur een "handgranaat" aangetroffen in een speeltuin aan...