Uitslaande brand verwoest portiekwoning en gebroken ruiten na explosies Nieuwe Westen en Rotterdam-Zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bewoners in Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West zijn afgelopen nacht opgeschrikt door explosies. Rond 03.43 uur werd er explosief in een portiek tot ontploffing gebracht. Nog geen 15 minuten later waren omwonenden aan de Beukelsweg ook wakker, nadat er een explosief bij een café tot ontploffing werd gebracht.

In het portiek van portiekwoningen aan de Wolphaertsbocht werd een explosief afgestoken. De daders zijn het portiek binnen gedrongen en hebben bij een woning op de 3e etage een explosief af laten gaan. hierop ontstond er een uitslaande brand. De bewoners van de woning en omliggende woningen konden veilig hun woning verlaten. De Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning zijn een onderzoek gestart.

- Advertisement -

Foto’s: Marco Smits

Ook bij de Beukelsweg was er sprake van forse schade. Vermoedelijk werd er een brandbom tot ontploffing gebracht bij de gevel van een café. Door de klap braken de ruiten van het café en vluchten bewoners van de omliggende woningen het huis uit. Zij werden wakker van de klap en schokken die zij voelden. Ook bij dit incident is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kind zwaargewond na val van balkon van der Helmstraat Rotterdam

Rotterdam - Een kind is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat deze van een balkon op de derde verdieping aan...

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...