Brandweerman Arnout verlaat na 41 jaar de brandweer vanwege FLO

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Brandweerman Arnout zwaait vandaag helaas verplicht na 41 dienstjaren af bij de brandweer. Hij mag gaan genieten na een hele lange brandweercarriere. Maar een afscheid als deze gaat niet gepaard met slechts een kopje koffie en een koek.

De collega’s van Arnout hebben aan de collega’s bij de brandweer Capelle aan den IJssel gevraagd om nog een laatste leuke uitruk te organiseren. Nietsvermoedend ging vanmorgen de pieper en moest de kazerne Metaalhof uitrukken voor een dier te water langs de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Eenmaal aangekomen lag er een “paard” in de sloot. Aan Arnout de taak om het paard op te halen, hij kreeg een droogpak – welke zo lek was als een mandje – om het “paard” uit de sloot te gaan halen. Eenmaal teruggekomen op het droge was hij natuurlijk helemaal doorweekt.

- Advertisement -

Arnout kwam als 18-jarige binnen bij de brandweer in Capelle aan den IJssel. Toen was de brandweer nog als gemeente georganiseerd. Hij heeft gewerkt op de kazernes Capelle aan den IJssel, Mijnsherenlaan en de Metaalhof. Na 41 dienstjaren verlaat hij vandaag als afzwaaiend brandmeester de brandweer. Hij kijkt terug op een fantastische tijd.

Vanavond zwaait de brandmeester met enorm veel ervaring af. Hij kijkt terug op een fantastische tijd en gaat zijn brandweerploeg zeker wel missen. Om de laatste jaren voor zijn daadwerkelijke pensioen nog wat te doen gaat hij werken bij bekenden in turbo’s voor schepen. Arnout gaat nu zogenoemd met de FLO, dat is nog een regeling waar oude ambtenaren voor in aanmerking komen. FLO staat voor Functioneel Leeftijdsontslag, dat betekent dat de maximale leeftijd voor een bepaalde functie als ambtenaar is bereikt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...

Explosie bij woning Middenhagen Rotterdam: derde incident in half jaar

Rotterdam – In de vroege ochtend van 18 juli vond er een explosie plaats bij een woning in...