Brandweerman Arnout verlaat na 41 jaar de brandweer vanwege FLO

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Brandweerman Arnout zwaait vandaag helaas verplicht na 41 dienstjaren af bij de brandweer. Hij mag gaan genieten na een hele lange brandweercarriere. Maar een afscheid als deze gaat niet gepaard met slechts een kopje koffie en een koek.

De collega’s van Arnout hebben aan de collega’s bij de brandweer Capelle aan den IJssel gevraagd om nog een laatste leuke uitruk te organiseren. Nietsvermoedend ging vanmorgen de pieper en moest de kazerne Metaalhof uitrukken voor een dier te water langs de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Eenmaal aangekomen lag er een “paard” in de sloot. Aan Arnout de taak om het paard op te halen, hij kreeg een droogpak – welke zo lek was als een mandje – om het “paard” uit de sloot te gaan halen. Eenmaal teruggekomen op het droge was hij natuurlijk helemaal doorweekt.

- Advertisement -

Arnout kwam als 18-jarige binnen bij de brandweer in Capelle aan den IJssel. Toen was de brandweer nog als gemeente georganiseerd. Hij heeft gewerkt op de kazernes Capelle aan den IJssel, Mijnsherenlaan en de Metaalhof. Na 41 dienstjaren verlaat hij vandaag als afzwaaiend brandmeester de brandweer. Hij kijkt terug op een fantastische tijd.

Vanavond zwaait de brandmeester met enorm veel ervaring af. Hij kijkt terug op een fantastische tijd en gaat zijn brandweerploeg zeker wel missen. Om de laatste jaren voor zijn daadwerkelijke pensioen nog wat te doen gaat hij werken bij bekenden in turbo’s voor schepen. Arnout gaat nu zogenoemd met de FLO, dat is nog een regeling waar oude ambtenaren voor in aanmerking komen. FLO staat voor Functioneel Leeftijdsontslag, dat betekent dat de maximale leeftijd voor een bepaalde functie als ambtenaar is bereikt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij in tram 1e Middellandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een tram op de 1e Middellandstraat...

Baasje laat hond uit in Rotterdam met gigantische open tumor, hond ingeslapen

Rotterdam - De politie heeft zaterdagmorgen een hond in beslag genomen en helaas moeten laten inslapen. De hond...

Drie aanhoudingen na slippartij door lachgasgebruik onder het rijden

Rotterdam - Zondagochtend 12 mei rond 8.10 uur trok een automobilist de aandacht van agenten die op dat...

Magneetvisser vindt handgranaat uit WOII in de Rotte in Rotterdam

Rotterdam - Een magneetvisser heeft zaterdagavond in de Rotte langs de Linker Rottekade in Rotterdam een handgranaat aangetroffen....