Politie houdt 28 personen aan tijdens zomercarnaval Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdag 28 en zaterdag 29 juli was in het centrum van Rotterdam het Zomercarnaval. Op de vrijdagavond is één persoon aangehouden in verband met een mishandeling. Zaterdag gedurende de hele dag en avond zijn er 27 aanhoudingen gedaan, met name voor openbare dronkenschap en het niet voldoen aan de Wet ID.

Vrijdagavond

Vrijdagavond vond de traditionele battle of the drums en de lighting parade plaats. Tijdens dit evenement vond één aanhouding plaats. Een man klom over de hekken en viel iemand van de beveiliging lastig en sloeg deze beveiliger. Daarop is de man aangehouden.

Schiet- en steekincidenten

Zaterdag begon het Zomercarnaval redelijk rustig. In de middag werd het wat drukker. Om 17.15 uur werd op de Coolsingel door een man een schot gelost. Niemand raakte hierbij gewond. Om 20.45 uur vond een tweede schietincident plaats op de Van Oldebarneveltplaats, nabij de Coolsingel. Eén van hen werd door de politie neergeschoten, nadat de man  even daarvoor zelf op een persoon had geschoten.  Zowel de verdachte als het slachtoffer raakte gewond.

- Advertisement -

Tekst gaat verder onder de foto

Er zijn drie personen aangehouden, onder wie het slachtoffer en de schutter.  Het gaat om een 21-jarige man uit Gulpen, een 42-jarige man uit Leeuwarden en 26-jarige man uit de Nederlandse Antillen. Bij het incident is een vuurwapen gevonden. Deze is in beslag genomen.

Later op de avond, rond 22.45 uur, vond op de Witte de Withstraat een steekincident plaats. Daarbij raakte een 29-jarige man gewond. Het is onduidelijk of dit incident iets te maken heeft met het Zomercarnaval.

Wapens

Tijdens het Zomercarnaval zijn in totaal twee wapens in beslag genomen; het eerder benoemde vuurwapen en een mes. Dit mes is in beslag genomen toen agenten rond 17.00 uur bij een melding van een vechtpartij in de buurt van de Koopgoot. Toen agenten de betrokkenen van de vechtpartij fouilleerden werd bij één van hen een mes op zak gevonden. Deze 15-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Aanhoudingen

De overige aanhoudingen waren vooral voor openbare dronkenschap of het niet voldoen aan de Wet ID.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...

Politie deelt naam en foto vermist tienermeisje, voor het laatst gezien bij kermis Rotterdam

Leidschendam, Rotterdam - De Politie vraagt mensen uit te kijken naar de 15-jarige Lusmary Lusita Fermina (roepnaam Loes)...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...